Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Béla napja van.
Bilincsben vitték el Szabó Bálintot a szegedi közgyűlésből
2017-03-31 17:01:20
Bilincsben vitték el Szabó Bálintot a szegedi közgyűlésből

Bilincsben vitték el Szabó Bálintot a szegedi közgyűlésből

Önkormányzati és parlamenti vizsgáló bizottság felállítását és a károsultak állam általi kártalanítását követelte Szabó Bálint a Szeviép szegedi építőipari cég ki nem fizetett vállalkozói számára. Botka László polgármestert arra kérte, hogy ezek megvalósításában segítse a pórul járt vállalkozókat.

 

Szabó Bálint, aki évek óta képviseli azokat a főként építőipari cégeket, amelyeknek a Szeviép tíz és fél milliárd forinttal maradt adósa, arra kérte a szegedi polgármestert, hogy segítse őt feltáró munkájában. A botrány a Városháza dísztermében folytatódott, ahol Szabó Bálint Botka Lászlónak ismét petíciót adott volna át, amelyet - mivel az ülésterembe nem engedték be - a karzatról próbált átadni. Ezzel azonban megsértette az ülések rendjét, mert a karzatról bekiabálva azt nem lehet zavarni, ezért rendőri elvezetést kértek rá. Végül a rendőrök bilincsben vezették ki.

 

Botka László azt mondta, hogy a Szeviép "ezer szállal kötődik a Fidesz politikusaihoz", milliárdos megrendeléseket kapott a fideszes kormányoktól és önkormányzatoktól. A 28 állami megrendelés között szerepelt például az M9-es autóút, a szekszárdi és a polgári híd, a bajai kikötő építése.

 

A polgármester hangsúlyozta, a Szeviépnek nem volt közvetlen szerződéses kapcsolata az önkormányzattal, a vállalkozás egyedül az 1-es villamos vonalának rekonstrukciójában vett részt konzorciumi tagként. A beruházás csúszása miatt az önkormányzat több százmilliós kötbérigényt érvényesített a kivitelezőkkel szemben - tette hozzá.

 

Haág Zalán, a KDNP helyi elnöke és frakcióvezetője közölte, a közbeszerzési értesítő szerint a Szeviép konzorciumi tagként, illetve az önkormányzati cégektől több mint 15 milliárd forint megrendelést kapott.

 

(Delmagyar.hu, MTI)  

További híreink
Nehogy tragikus hős legyen
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én fáradt vagyok a félelemtől” – Bruck András ...
2024-04-21 10:22:54, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik napján, minden napszakban. Az Országos Kór...
2024-04-21 10:22:52, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Karsai Dániel akként döntött, hogy 2024. március 31. napjával befejezi az ügyvédi tevékenységét és egyúttal ki...
Bővebben >>