Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Emma napja van.
Botka bojkottjával álltak elő a fővárosi ellenzéki képviselők – Botka említése nélkül
2018-12-24 12:43:04
 Botka bojkottjával álltak elő a fővárosi ellenzéki képviselők – Botka említése nélkül

Botka bojkottjával álltak elő a fővárosi ellenzéki képviselők – Botka említése nélkül

Gy. Németh Erzsébet, a DK fővárosi képviselője, elnökségi tagja hangsúlyozta, történelmi a pillanat: még nem volt rá példa, hogy a Fővárosi Közgyűlés valamennyi ellenzéki pártja együtt tartott volna sajtótájékoztatót.

 

A jobbikos Tokody Marcell kiemelte, egységesen állnak ki és mondják, hogy a magyar munkavállaló nem "rabszolga", nem erőforrás, hanem ember.

 

Horváth Csaba, az MSZP fővárosi képviselője hangsúlyozta: el akarják tiltani a budapesti cégeket a szemétszállítók, kertészek és más dolgozók "kizsákmányolásától".

 

Gál József, az LMP fővárosi képviselője szerint sokkal magasabb béreket érdemelnek a fővárosban dolgozók. Stadionépítések helyett fizetésekre kellene fordítani a forrásokat - vélekedett.

 

A párbeszédes V. Naszályi Márta úgy fogalmazott: szomorú, hogy a kormány mindössze "eldobható emberi erőforrásnak" tekinti a munkavállalókat.

 

Mint arról lapunk is beszámolt, Botka László a polgármester határozatot terjesztett be a pénteki közgyűlés elé, amely megtiltja a rabszolgatörvény alkalmazását az önkormányzat cégeinél.

 

A szegedi önkormányzat az elfogadott előterjesztés értelmében garantálja, hogy nem él a rabszolgatörvényben rögzített 400 túlóra lehetőségével. A szegedi határozat tizennégy önkormányzati tulajdonú vállalatra vonatkozik, amelyeknek összesen 2000-nél is több alkalmazottja van. Rájuk biztosan nem fog vonatkozni a Fidesz által kierőszakolt rabszolgatörvény.

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tű...
Bővebben >>