Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Hella napja van.
Botka László különadó kiterjesztését javasolja a leggazdagabb magyarokra is
2020-04-06 11:19:57
Botka László különadó kiterjesztését javasolja a leggazdagabb magyarokra is

Botka László különadó kiterjesztését javasolja a leggazdagabb magyarokra is

Botka „Nemzeti Szolidaritási Programot” hirdetett, szerinte „történelmi időket élünk”, „a világ és hazánk sem nézett még szembe olyan kihívással, mint ez a mostani, a koronavírus-járvány”, amelynek „egészségügyi és társadalmi hatása, annak mélysége még nem látható teljes egészében”.

 

A szegedi polgármester szerint „nincsen olyan kormány vagy nemzet, amelyik fel tudott volna készülni egy ilyen súlyos válságra, nincsen olyan egészségügyi rendszer a világon, amely biztonsággal meg tudna birkózni a megbetegedések ilyen nagy számával”, „a kormányok többségének versenyt kell futnia az idővel”.

 

„Nem tudjuk még, mikor sikerül megállítani a járványt, nem tudjuk, hogy mikor oldhatóak majd fel a korlátozások. Azt sem tudjuk, hogy az élet mikor térhet vissza a rendes kerékvágásba, egyáltalán visszatérhet-e. Rengeteg fenyegető kérdésre kell választ találnia most az emberiségnek és nekünk, magyaroknak is” – írja Facebook-oldalán.

 

 Szeged polgármestere, aki szerint „bár a kérdések többségére nincsenek megnyugtató válaszaink, vannak lépések, amelyeket már most meg kell tennünk, hogy elhárítsuk a legnagyobb veszélyt, a társadalom összeomlását, amely a roppant gazdasági károk következménye lehet”.

 

„Magyarországon már most több tízezer ember elvesztette állását, de ez a szám folyamatosan növekszik. Heteken belül százezrek válhatnak munkanélkülivé, de a milliós nagyságrend sem elképzelhetetlen már. Ilyen mélységű válságra és fenyegetésre évtizedek óta nem volt példa” – teszi hozzá a szegedi polgármester, aki szerint „nincsen vita abban, hogy a járvány elleni küzdelem közös nemzeti ügy”, „a válsággal szemben pedig nemzeti összefogásra van szükség itthon is”. Ám „nem lehet kétséges az sem, hogy kormányzati beavatkozásra van szükség a leginkább rászorultak megsegítése érdekében”, és „minél tovább tart a válság, annál nagyobb léptékű intézkedésekre van szükség”, hiszen „már most is rengetegen vannak, akik egzisztenciális válságba kerültek, nem tudják fizetni számláikat, képtelenek fenntartani otthonukat, és sajnos az ország legszegényebb vidékein már ételre sem telik minden családnak”.

 

„Eljött az idő, hogy igazságot tegyünk, azonnali segítséget kell adnunk a rászorulóknak! Kezet kell nyújtsunk az elesetteknek!” – fogalmaz a szegedi polgármester, aki szerint „az elmúlt tíz évben gazdasági rendszerváltás történt Magyarországon”.

 

Botka szerint „eljött az ideje, hogy a legtehetősebb magyarok végre visszaadják, amit a közösből kaptak”. „A járvány idején joggal várják el az emberek, hogy az Orbán Viktor által épített „nemzeti tőkés” réteg is belenyúljon a zsebébe, és hozzájáruljon az ország megmentéséhez” – írja a szegedi polgármester, aki szerint „most bizonyíthatja be a Fidesz, hogy a „polgári Magyarország” és a Nemzeti Együttműködés Rendszere nemcsak „politikai termék” volt”.

 

Botka támogatja, hogy a kormány különadót ró ki a bankokra és a multikra, de úgy gondolja, „itt nem állhatunk meg”, ezért elővette néhány évvel ezelőtti szlogenjét, amely szerint „Fizessenek a gazdagok!”

 

(forrás: atv.hu)

 

 

 

További híreink
A neonáci párt kivégeztetné a Deák téri gyilkosság elkövetőjét
A Mi Hazánk Mozgalom a halálbüntetés visszaállítását követeli annak érdekében, hogy ki lehessen végezni a Deák téri kettős gyilkosság elkövetőjét - jelentette ki a párt e...
2020-05-26 20:27:16, Hírek, Aktuális2 Bővebben
A bíróság kimondta - Kövér László törvényt sértett
Kövér László házelnök a sajtószabadságot sértő döntést hozott, amikor újságírókat tiltott ki a Parlament épületéből – mondta ki az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) ab...
2020-05-26 20:27:13, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Egymillióval segíti Böjte Csaba alapítványát az MSZP
A szocialisták szerint az ellenzéken belül is vannak nézetkülönbségek. Trianon századik évfordulójára online konferenciát szerveznek.
2020-05-25 10:34:19, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Végre újra birtokba vehetik a gyerekek a játékszereket.
Bővebben >>