Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Auguszta napja van.
Botrány tört ki Bayer Zsolt pécsi kampánybeszéde alatt
2016-09-25 14:15:53
Botrány tört ki Bayer Zsolt pécsi kampánybeszéde alatt

Botrány tört ki Bayer Zsolt pécsi kampánybeszéde alatt

A bama.hu információi szerint a lovagkereszttel frissen kitüntetett Bayer Zsolt író-újságíró az ellene tüntetők előtt szeretett volna bevonulni a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedbe, de a szervezők végül biztonsági okokra hivatkozva nem hagyták ezt. Így tehát a publicista a hátsó bejáraton osont be végül az előadására, és kezdte meg a kvótanépszavazásra buzdító beszédét mintegy háromszáz egybegyűlt előtt.

 

A hangzavart keltő tüntetők a "111 lovagkereszt", a "fasiszta Zsolti", "le az uszítással", és a "nézzél bele" rigmusokat ismételgették, mert több tükröt is feltartottak, miközben az Örömódát énekelték.

 

 

Többen folyamatosan tapsolva bejutottak még az előadás előtt az előadóterembe, ahol két fiatal lányt elmondásuk szerint inzultáltak.

 

A rendezvény végeztével a nézőket más kijáratokon engedték ki, mint ahol a tüntetők voltak. Berkecz Balázs is a tüntetők közt volt, az Együtt politikusa végül Hoppál Péetr közvetítésével eljutott Bayer Zsoltig, és átadta neki a „kitüntetését”, az Orbán kegyence-díjat, amit a publicista összetépett.

 

A Facebookon meghirdetett akció egyik főalakja Böszörményi István szobrászművész, aki korábban a helyi szoborállítások elleni fellépésével és más tiltakozó akcióival is nagy visszhangot keltett. Böszörményi a közösségi oldalán közzétett képek szerint "Szégyen" feliratú táblával készült a szombat esti előadásra. Üzenete szerint a kulturális negyedben a kultúrának lenne helye, nem pártpolitikai rendezvényeknek.

 

(bama.hu)

 

 

 

 

 

További híreink
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Tegyük tisztába a fogalmakat!
Ma már a legtöbb cégnek szüksége van weboldalra vagy az internetes kereskedéshez webáruházra, és ennek kapcsán kerülnek előtérbe a domain és a tárhely fogalmak, amelyekrő...
2024-03-14 17:32:38, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Baloldali, szociáldemokrata, zöld választ adna a DK, az MSZP és a Párbeszéd a jelenlegi belpolitikai krízisre....
Bővebben >>