Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Emma napja van.
Brutális fellépés a Ligertvédőkkel szemben - helyszíni tudósítás
2016-07-06 19:11:02
Brutális fellépés a Ligertvédőkkel szemben - helyszíni tudósítás

Brutális fellépés a Ligertvédőkkel szemben - helyszíni tudósítás

Szerda hajnali fél hét körül 300-320 fős rendőrsereg vonult fel a városligeti volt Kertem vendéglő helyén kialakult tiltakozótábor kiürítésére. Megszámlálhatatlan rendőrségi autó és mikrobusz sorakozott fel a területet határoló két úton. Hírportálunk a helyszínen érdeklődött a Ligetvédőktől, hogy pontosan mi is történt.

 

Egyikük arról számolt be, hogy mélyen aludt, amikor a szállásul kialakított szobájukba három rendőr lépett be és felszólították őt és a társát a távozásra, aminek eleget tettek ugyan, de a környékről nem mentek el. Egy fiatal lány arról panaszkodik, hogy a rendőrök háromszor felszólították azokat, akik mellett ő is pihent, de ők nem engedelmeskedtek, egy „tankcsapdának” becézett mozdíthatatlan eszközhöz rögzítették magukat, hogy ne tudják a hatóságok elvinni őket.

 

Ennek ellenére a testi épségüket veszélyeztetve fűrészelték le őket egyenként, majd ezt követően kitoloncolták őket a „tábor” területéről. A lány azt is kifogásolta, hogy a telefonjukon és az irataikon kívül ott kellett hagyniuk az összes személyes holmijukat. Ő és társai ellen szabálysértési eljárást indítottak, de a bemutatott papír – első ránézésre - hemzseg a jogi hibáktól és lerí róla a szakmai dilettantizmus. Később megpróbáltunk a rendőrsorfalnál, nemzetközi újságíró igazolványt felmutatva bekéredzkedni a lány személyes holmijáért, de ezt az ott álló hatóságiak nem engedik meg. Azonban a 27728-as sorszámot viselő rendőr arról tájékoztat minket, hogy a benn hagyott összes személyes holmit jegyzőkönyvileg leltárba veszik és visszaszolgáltatják. Ezzel csak az a probléma, hogyan lehet az érdekelt, a birtokos jelenléte nélkül valós jegyzőkönyvet személyes holmikról felvenni?

 

Közben a lezárt terület másik oldalán munkásoknak öltözött biztonsági emberek özönlöttek be. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy vannak köztük valódi, kétkezi munkások is, akik közül egyet sikerül megszólaltatni – persze csak név nélkül válaszolt:

–Én nem is tudom mi ez az egész, bár mondták, hogy lesznek néhányan, akik nem fogják majd jó szemmel nézni a munkát, amivel megbíznak minket, de mi csak épületbontásra jövünk. Ha fákat is ki akarnak vágni az nagyon rossz lenne, annak én se örülnék, sőt fel is háborodnék miatta  – mondja a munkás.

 

A tömegben azonban hamar elterjedt, hogy munkásoknak álcázzák a biztonsági emberként tevékenykedő, kopaszokként elhíresült őröket. Így beszélgetőpartnerünk, aki izmos ember, a körülötte állóknak elmondja, hogy az egyszerű munkás is járhat konditerembe, és a sárga fejvédő-sisakját leemelve megmutatja, hogy ő nem kopasz – valódi munkás.

 

A civil tiltakozás leggrandiózusabb frontja, az épületromboló gépet szállító teherautó bejutását megakadályozó társaság. Ahhoz, hogy ez a jármű a célterületre be tudjon kanyarodni, áramtalanítani kellett a trolibuszok városligeti szakaszát. (Például a 70-es járat esetében ez egészen a Bajza utcáig terjed.)

 

A helyszínre siettek a Lehet Más a Politika (LMP) politikusai is, akik délelőtt 10 óra tájban sajtótájékoztatót is tartottak: Heltai László, Csárdi Antal és Moldován László elismétlik a párt véleményét a Liget-projekttel kapcsolatban. Feltűnnek a Párbeszéd Magyarországért (PM) politikusai is: Szabó Rebeka, Tordai Bence és Erőss Gábor. Utóbbi a párt VIII: kerületi önkormányzati képviselője, és próbálja a jegyzőt elérni, aki kiadta azt a birtokvédelmi határozatot, amelyre hivatkozva az óriási és aránytalan erővel felvonuló rendőrség intézkedik a helyszínen. Láttunk próbarendőrt, közrendőrt és sok készenléti rendőrt is. A hatóság kamerás kocsival kontrollálja az eseményeket, ez is része a megalomán akciójuknak. Hírportálunk az akcióval kapcsolatban több kérdéssel fordul az Országos Rendőr-kapitánysághoz – remélhetően választ is kapunk, amit természetesen megosztunk olvasóinkkal

 

Kertész Z István

 

 

 

További híreink
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Vitézy Dávid szerint öt éven belül megépülhet a vidámpark Budapesten
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szórakoztató központot ígér a budapestieknek – és még közpénz s...
2024-04-18 17:49:40, Hírek, Aktuális2 Bővebben
A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tűnnek fel. Nem véletlen, ugyanis ezek már bizonyítottak, tart...
2024-04-12 14:15:10, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Napjainkban egyre több alternatív, környezetbarát fűtési technológia és berendezés közül választhatunk. Ha egy...
Bővebben >>