Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Lörinc napja van.
Budapesten simán nyerne az MSZP-DK-Együtt-PM
2013-08-14 17:21:53
Budapesten simán nyerne az MSZP-DK-Együtt-PM

Budapesten simán nyerne az MSZP-DK-Együtt-PM

A fővárosban élők fele 2014 után valamilyen, a jelenlegi baloldali ellenzéki pártokból álló kormányt látna szívesen - áll a Republikon felmérésében.

 

A közzétett adatok szerint a budapestiek 50 százaléka szavazna egy közös ellenzéki jelöltre, míg a Fidesz 34 százalékra számítana a fővárosban. A Jobbikot 12, az MSZP-vel összefogást elutasító LMP-t pedig 4 százalék választaná Budapesten.

 

A fővárosban élők fele viszont 2014 után valamilyen, a jelenlegi baloldali ellenzéki pártokból álló kormányt látna szívesen, ennek létrejöttéhez szavazatát is adná. Az MSZP-Együtt 2014-DK közösen nagyobb szavazótábort tudhat maga mögött a fővárosban, mint a Fidesz - derül ki a Republikon Intézet felméréséből.

 

A kutatás további adatai szerint a fővárosban élők iskolázottság és jövedelem tekintetében is markánsan eltérnek az ország más részein élőktől, minden negyedik budapesti ugyanis felsőfokú végzettséggel rendelkezik, ami közel duplája az országos átlagnak. A végzettség második legmagasabb szintjét jelentő érettségi tekintetében is komoly, tíz százalékpontos előnyben vannak a fővárosban élők. A budapestiek 53 százaléka tartja magát középosztálybelinek, ötödével többen, mint az országos 44 százalék. A fővárosiak 35 százaléka tartotta magát az értelmiségi kategóriába tartozónak, több mint másfélszer annyian, mint a teljes társadalomban mért 22 százalék.

 

-naan-

Utoljára frissítve: 2013-08-15 15:23:45

További híreink
Schiffer András kibukott a kormány fairtós jogszabály-módosításától
„Ilyen az, amikor a hatalmi téboly és a profitéhség az életösztönt is felülírja” – kommentálta az ügyvéd-politikus a tűzifa biztosítását célzó új jogszabályt.
2022-08-07 13:25:29, Hírek, Aktuális Bővebben
Totális zsákutcában van Orbán
Magyarország nemzetközi helyzete 1956 óta nem volt ennyire zavaros - George Lazar jegyzete.
2022-08-03 20:04:33, Hírek, Aktuális Bővebben
Hogyan lehet kriptovalutát és bitcoint bányászni?
A bitcoin, illetve alapvetően a kriptovaluták létezéséről már azok is tudnak, akik amúgy egyébként nem érdeklődnek különösebben az új technológiák után. Arról, hogy mikén...
2022-07-26 09:24:57, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Matolcsy vezette MNB konferenciasközpontja kapott egy kis privát Balatont az ex-Matolcsyné vezette település...
Bővebben >>