Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma György napja van.
Budapesten simán nyerne az MSZP-DK-Együtt-PM
2013-08-14 17:21:53
Budapesten simán nyerne az MSZP-DK-Együtt-PM

Budapesten simán nyerne az MSZP-DK-Együtt-PM

A fővárosban élők fele 2014 után valamilyen, a jelenlegi baloldali ellenzéki pártokból álló kormányt látna szívesen - áll a Republikon felmérésében.

 

A közzétett adatok szerint a budapestiek 50 százaléka szavazna egy közös ellenzéki jelöltre, míg a Fidesz 34 százalékra számítana a fővárosban. A Jobbikot 12, az MSZP-vel összefogást elutasító LMP-t pedig 4 százalék választaná Budapesten.

 

A fővárosban élők fele viszont 2014 után valamilyen, a jelenlegi baloldali ellenzéki pártokból álló kormányt látna szívesen, ennek létrejöttéhez szavazatát is adná. Az MSZP-Együtt 2014-DK közösen nagyobb szavazótábort tudhat maga mögött a fővárosban, mint a Fidesz - derül ki a Republikon Intézet felméréséből.

 

A kutatás további adatai szerint a fővárosban élők iskolázottság és jövedelem tekintetében is markánsan eltérnek az ország más részein élőktől, minden negyedik budapesti ugyanis felsőfokú végzettséggel rendelkezik, ami közel duplája az országos átlagnak. A végzettség második legmagasabb szintjét jelentő érettségi tekintetében is komoly, tíz százalékpontos előnyben vannak a fővárosban élők. A budapestiek 53 százaléka tartja magát középosztálybelinek, ötödével többen, mint az országos 44 százalék. A fővárosiak 35 százaléka tartotta magát az értelmiségi kategóriába tartozónak, több mint másfélszer annyian, mint a teljes társadalomban mért 22 százalék.

 

-naan-

Utoljára frissítve: 2013-08-15 15:23:45

További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Aktuális Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg a...
Bővebben >>