Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Márk napja van.
Cenzúrázta az MTI Orbán Viktort?
2014-07-16 15:02:39
Cenzúrázta az MTI Orbán Viktort?

Cenzúrázta az MTI Orbán Viktort?

Ujhelyi István az MSZP Európai Parlamenti képviselője a Magyarországot érintő kötelezettségszegési eljárások kapcsán juttatott el egy közleményt az MTI-hez.

 

A közlemény eredeti szövege, mely egyébként az Országos Sajtószolgálati anyagai között megjelent az alábbi a Magyar Nemzetben közzétett Orbán Viktor idézetet tartalmazta:


"Hazánk csatlakozása óta a magyar polgárt sok szempontból az Európai Unió óvja – nem egy esetben saját kormányának politikájával szemben."


Ám ez az MTI híranyagából valamiért kimaradt.

 

A politikus Facebook-oldalán fejezte ki nemtetszését az MTI ezen hírszerkesztési eljárásával kapcsolatban, amit csak „fura véletlennek” nevezett.

A belpolitikai rovat vezetője kérdésünkre elmondta, hogy szerinte természetes, hogy a hírfolyamba megszerkesztett hírek kerülnek, hiszen - ahogy azt saját kérdésére megválaszolva hozzátette - az OS (Országos Sajtószolgálat) lapján teljes egészében elérhető Ujhelyi közleménye.

 

Ez az állítás a valóságnak megfelelő, hiszen az OS-en számos közlemény megtalálható. Ám az OS felületén A Magyarországon Élő Kurdok Egyesületének, a Magyar Könyvtárosok Egyesületének, valamint A Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesületének a számvitellel, könyveléssel, adótanácsadással foglalkozó cégek csökkenő létszámával foglalkozó, érdekfeszítő közleményei is megtalálhatóak. És az MSZP-s politikus talán ezért elégedetlen.

 

De ez már csak találgatás. An educated guess - ahogy az angol mondja.

 

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Baloldali, szociáldemokrata, zöld választ adna a DK, az MSZP és a Párbeszéd a jelenlegi belpolitikai krízisre....
Bővebben >>