Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Gedeon napja van.
Cilike álma
2019-05-28 12:36:26
Cilike álma

Cilike álma

Kicsit korábbi hír, hogy közös céget is alapított Sarka Katával, amely megszerezte ezeknek az eseményeknek a rendezési jogát, és ahogy az már lenni szokott, rengeteg, a Fidesz által kistafírozott cég látta meg ebben a lehetőséget, hogy végre támogathasson nagyobb összegekkel ilyen eseményeket.

 

Ez eddig egy teljesen szabvány NER-sztori, állami pénzből megrendezünk valamit, aztán szponzoráláson keresztül, kihasználva az alacsony nyereségadót, nagyon sok legális pénzt veszünk ki belőle. Pocakos vidéki fideszeseknek focicsapatot adnak, a két hölgy jobban járt, nem kell kötelezően stadiont építeni, mint szegény Haladásnak, amely azóta is küzd a Stadio delle Alpokalja fenntartásával, ahogy hallom, immár az NB II-ben.

 

Mi erre a reakció? Naná, hogy a kurvázás. Hogy tudniillik Sarka Kata és Rogán Cecília is azzal került olyan helyzetbe... - nem is folytatom, mindenki olvasott ilyet.

 

A HVG még a sajtószabadságot is elsiratja, amikor lekerülnek a plakátjaik, amelyen ők, ahogy ezt úri társaságban szokás, finoman, többszörös áttételen keresztül kurvázták le Rogánnét. Mert lekurvázták, mert a hajcsavaróban unatkozó szőke fiatalasszony ebben a kultúrkörben csak ezt jelenti és nem mást.

 

Lehet persze azon fennakadni, hogy a milliárdos politikushoz hozzámenő, megszólalásai alapján nem valami nagyon okos nő lekurvázása a plebs legszentebb joga, a budapesti értelmiség egyik meghatározó lapját pedig ezért a plakátokról eltávolítani a sajtószabadság elleni tett. Az. De nem ez a lényeg. Sőt az sem a lényeg, hogy akkor most Rogánné kurva vagy sem.

 

A lényeg az, hogy megint kapunk egy tökéletes illusztrációt arról, hogy miért is olyan végtelen stabil dolog a NER.

 

Egy rendes, kialakult diktatúra ellen a tiltakozás elvont, szimbolikus dolgokkal kezdődik. Bizonyos dolgokat az emberek nem csinálnak, más szokásokat meg nem adnak fel. Ezért tud ilyen ellenállási mozgalmakban az egyház és a vallás olyan fontos szerepet játszani, mert jellegénél fogva szimbólumokban nagyon gazdag. Egy székelyföldi katolikus faluban nemcsak azért hangzik fel a Boldogasszony anyánk, egy reformátusban a Tebenned bíztunk elejétől fogva, mert ott annyira keresztények az emberek, vagy mondjuk keresztényebbek lennének, mint az ortodox románok. Hanem azért is, mert ezeket az énekeket csak magyarul lehet énekelni, meg mert a hatalmat idegesíti, és a hatalmat idegesíteni a legnemesebb szórakozás.

 

Aki tehát úgy gondolja, hogy a “Cilike kurva” morféma különböző variációinak ismételgetése tiltakozás, az téved. Ha a HVG egy hét múlva is megjelent volna ugyanazzal a címlappal, na az már hasonlított volna rá. Ha valaki azt gondolja, hogy a mutyi hátterének feltárása tiltakozás, az is téved. Az egy nagyon-nagyon fontos dolog, de nem tiltakozás.

 

A menő, rendszerellenes cselekvés ebben a szituációban az, ha Rogán-Sarka cég által által rendezett futóversenyen nem lesz senki. Na azzal teljesen biztosan címlapra lehet majd kerülni a világon mindenhol. Ha a nevezések idején már látszik, hogy a Vivicitta, a Spar maraton tízezres tömege után erre az eseményre a kutya sem jelentkezik. A kivezényelt sportiskolások testületileg lesérülnek, belázasodnak. Vidékről felhozandó sportegyesületek sorban jelentik be, hogy az ő gyerekeik is sérültek.

 

A végén pedig megrendezik a versenyt pár száz fidelitasos buzgómócsinggal. Ha ez megtörténne, akkor Orbán Viktor helyében én nagyon félnék, mert azt jelezné, hogy tőlem nem félnek.

 

De Orbánnak ilyesmitől sajnos nem kell tartania, birka módra fognak ezen is tízezre futni, mert a futás végülis politikamentes dolog, meg lehet ha látják, hogy kimentem, előléptetnek, és nehogy a gyereknek baja legyen az iskolában. És nincs egy párt, amelyik aznapra a város másik végében sportnapot rendezne.

 

A kurvázás meg mehet, az bele van kalkulálva, attól mindenki nyugodtan alszik. Talán még Cilike is.

 

Diétás Magyar Múzsa

További híreink
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Tegyük tisztába a fogalmakat!
Ma már a legtöbb cégnek szüksége van weboldalra vagy az internetes kereskedéshez webáruházra, és ennek kapcsán kerülnek előtérbe a domain és a tárhely fogalmak, amelyekrő...
2024-03-14 17:32:38, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
Bővebben >>