Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Márk napja van.
Csak fedősztori a hirdetőoszlopos cirkusz..?
2016-01-04 15:31:04
Csak fedősztori a hirdetőoszlopos cirkusz..?

Csak fedősztori a hirdetőoszlopos cirkusz..?

Több hírportál is beszámolt az MTI információira hivatkozva a gazdaságinak tűnő hírről, miszerint Orbán Viktor miniszterelnök egyik barátja, Garancsi István szerezte meg azt az 56 hektáros területet tulajdonló kft-t, amelyhez a Kopaszi-gát is tartozik. Mind a Market Asset Management Kft., mind a másik vásárló, a River Dunainvest Kft. - melynek az ex-wallisos Kóbor Miklós a tulajdonosa -, titkolja, hogy mennyiért vették meg a céget.

 

A terület az 1-es villamosvonal bővítését és a 4-es metró átadását követően az elmúlt években még inkább bekapcsolódott a főváros vérkeringésébe, az egyedülálló adottságú, Duna-közeli, jelenleg kihasználatlan területek fejlesztésével pedig lehetővé válik egy új, multifunkciós városnegyed kialakítása Dél-Budán - tette hozzá.

 

Garancsi István egyébként azt követően szerezte meg a Market Építőt, miután elkészítették a 15 milliárd forintos állami támogatásból épült Groupama Arénát.

 

Arról már kevesebben írnak, hogy a dolog pikantériájaként kezelhető, miszerint ezen ingatlanrész értékesítéséért hurcolták meg és ítélték el, majd mentették fel Molnár Gyula akkori XI. kerületi polgármestert és Lakos Imre alpolgármestert. Hosszas boszorkányper után, éppen a választások előttre időzítve 2013. október 30-án hivatali visszaélés miatt Molnár Gyula volt XI. kerületi szocialista polgármestert nyolc hónap letöltendő börtönbüntetésre, Lakos Imre egykori SZDSZ-es alpolgármestert hat hónap felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla.

 

A terület most szép nyugodtan az Orbán új Simicskájaként számon tartott Garancsi István érdekeltségébe került, miközben, amint a tranzakcióval kapcsolatban Barabás Richárd, a helyi önkormányzat PM-es képviselőjeként a kerületi polgármesterhez írt levelében fogalmazott, finoman szólva is homályosak az ingatlannal kapcsolatos szándékok.

 

Az új Simicska - Garancsi

 

Magyarul egyelőre minden konkrét vagy legalábbis nyilvánosan konkrét elképzelés nélkül került Garancsihoz a terület.

 

Az egyik érintett, maga Molnár Gyula viszont az alábbi kérdéseket tette fel a több, mint figyelemreméltó és titokzatos megabiznisz kapcsán:

 

1.Lesz feljelentés vagy nem, avagy az én milliárdosom jó milliárdos, a másik pedig nem.

 

2.Mennyi is volt a vételár, na mert az sok kérdésre adna választ az elmúlt 13 évvel kapcsolatban is.

 

3.Miért pont akkor, amikor az építés áfája jelentősen csökken, miért pont akkor lesz/lett ez jó üzlet és miért fékezték eddig Budapest egyik legértékesebb területének a fejlesztését.

 

4.Mit fog csinálni a kerületi Önkormányzat a Szabályozási Tervvel, igazítja az "új baráthoz" vagy marad a régiben.

 

A kérdések persze költőiek, viszont megválaszolásuk Budapest szempontjából sokkal égetőbb lenne, mint a hirdetőoszlopok franciasakkja.

 

 

További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Aktuális Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik,...
Bővebben >>