Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Kázmér napja van.
Csák miniszter cenzúrázná a mobiltelefon használatát az iskolákban
2023-12-10 12:08:30
Csák miniszter cenzúrázná a mobiltelefon használatát az iskolákban

Csák miniszter cenzúrázná a mobiltelefon használatát az iskolákban

A TikTok betiltására nem lát lehetőséget, azon viszont dolgoznak, hogy az osztálytermekbe beengedjék-e a telefonokat - jelentette ki Csák János (képünkön) hétfőn az Országgyűlés népjóléti bizottsága előtti éves meghallgatásán az MTI beszámolója szerint.

 

A téma kapcsán az Index még októberben megkérdezte a Belügyminisztériumot, hogy terveznek-e hasonló intézkedést Magyarországon, ekkor azonban a Pintér Sándor vezette minisztérium azt válaszolta, nem tervezik az eszközök betiltását a magyar oktatási-nevelési intézményekben.

 

„A mobil elektronikai eszközök negatívan befolyásolhatják a gyermekek társas és szociális viszonyait, vagy káros hatással lehetnek verbális kommunikációjukra” de "olyan kutatások, vélemények is napvilágot láttak, hogy bizonyos »mobiletikett« ismeretével és használatával ugyanezek hasznos, a tanulást segítő, színesítő eszközei lehetnek az oktatásnak” - indokolták.

 

A telefonhasználat teljes tiltásával akkor az Adom Diákmozgalom és a Nemzeti Pedagógus Kar sem értett egyet. Horváth Péter, az NKP elnöke azt mondta, zéró tolerancia helyett az optimális használatra kell törekedni.

 

"Én is látom, hogy a diákok egy részét teljesen beszippantotta az online világ, a telefonok jelenléte komoly gondot jelent az órákon. Ezzel együtt a kialakult helyzetet mindenképpen a helyi viszonyoknak megfelelően kell kezelni. Ott, ahol már léptek ebben a kérdésben, biztosan jó okkal tették, de szigorú központi előírást nem javasolnék" - mondta Horváth Péter.

 

(Forrás: eduline.hu)

 

További híreink
Negyedmillió szavazót veszíthetett eddig a Fidesz a pedofilbotrány miatt
250 ezer szavazót veszíthetett eddig a Fidesz a kegyelmi botrány miatt – derült ki a 21 Kutatóközpont friss, reprezentatív közvélemény-kutatásából. A legutóbbi felmérésük...
2024-03-02 16:17:18, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Juszt László legyalulta a Nemzeti Múzeum vezetőjének is kinevezett Demeter Szilárdot
Demeter Szilárd (képünkön), aki - saját elmondása szerint - nem szeret színházba járni, aki nem olvassa a magyar szerzőket, viszont “kikukázná” őket lett a Magyar Nemzeti...
2024-02-28 13:22:41, Hírek, Aktuális2 Bővebben
A közismerten baloldali Moldova György özvegye csalódott Novák Katalinban
Puskás Katalin nem mellesleg Novák Katalin rokona.
2024-02-26 12:34:46, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Territory címmel nyílt kiállítás egy szobrász házaspár alkotásaiból a Pécsi Galériában.
Bővebben >>