Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Gedeon napja van.
Csalással vádolják az LMP-s Ungár Pétert, mert átverte a kampánytanácsadóját
2018-07-06 13:30:43
Csalással vádolják az LMP-s Ungár Pétert, mert átverte a kampánytanácsadóját

Csalással vádolják az LMP-s Ungár Pétert, mert átverte a kampánytanácsadóját

A kampányra szerződtetett izraeli tanácsadó, Ron Werber idő előtt otthagyta a pártot, és azzal vádolta a pártvezetést, hogy szándékosan elhanyagolták a kampányt. Az LMP ezen túl nem fizette ki Werber tiszteletdíját, költségeit, és a tanácsadó szerint a neki járó sikerdíjat sem – olvasható a Magyar Narancs cikkében.

 

A hetilap friss számában közölt cikkből kiderül, hogy Werber szerződését Ungár Péter úgy írta alá, hogy arra nem volt felhatalmazása: a szerződés december 10-én kelt, de Ungár csak januárban kapott engedélyt arra, hogy eljárjon a párt nevében.

 

Mint a Magyar Narancs által idézett videóból kiderül, Ungár tisztában volt azzal, hogy nem írhatta volna alá a szerződést, sőt állítása szerint direkt járt el így, hogy ne kelljen kifizetni a tanácsadót.

 

„Én ezt azért írtam úgy alá, hogy erre semmilyen jogom nem volt, hogy semmilyen módon ne legyen ez jogilag kötelező érvényű ránk nézve azt követően. Valószínűleg ez még a bírósági perben nagyon jól fog nekünk jönni” – hangzik el Ungártól.

 

A Narancs által megkérdezett jogász szerint ez polgári jogilag álképviseletnek, büntetőjogilag pedig csalásnak minősülhet, mert Ungár szándékosan megtévesztette a tanácsadót azzal a céllal, hogy kárt okozzon neki. Ungár ugyanis elhitette Werberrel, hogy jogosult az LMP nevében szerződést kötni.

 

A videóban Ungár azt állítja, Werber sikerdíjat követel tőlük, miközben nem töltötte ki a szerződését. Ez azonban csak részben igaz, mert – mint a birtokunkban lévő levelekből kiderül – az LMP nem csak sikerdíjat nem fizetett Werbernek, de sem a tiszteletdíját, sem a költségeit nem térítették meg neki azokra a hónapokra, míg valóban dolgozott a pártnak.

 

A vágatlan videó elején elhangzik egy kérdés arra vonatkozólag is, hogy igaz-e, miszerint a Gémesi György vezette Új Kezdet (ÚK) megzsarolta az LMP-t, hogy amennyiben nem lesz koordináció, az ÚK mind a 11 jelöltjét visszalépteti. Az erre adott válasz már nincs rajta a videón, de a Mancs értesülése szerint ez valóban megtörtént.

További híreink
A dezertőr, mint politikai playboy – kommentálta Magyar Péter felbukkanását a PHSZ
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseket vett fel - állítja az immár politikai párttá szerveződött ...
2024-03-26 18:23:19, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Dobrev Klára szerint nem Magyar Péter kell Magyarországnak
Varga Judit lemondott igazságügyi miniszter volt férje még a Demokratikus Koalíció vezetését is megrengette, miután többtízezres tömeget tudott összehívni március 15-én B...
2024-03-17 11:52:01, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Tarlós a honvédelmi miniszter feleségét szeretné főpolgármesternek
A volt főpolgármester szerint Vitézy Dávid semmihez sem ért a közlekedésen kívül, Szentkirályi Alexandra – akit valamikor ő talált ki – viszont ismeri az önkormányzati ...
2024-03-17 11:51:59, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseke...
Bővebben >>