Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Márk napja van.
Csődöt mondott az Orbán-kormány, összeomlott az oltási rendszere
2021-03-07 11:54:10
Csődöt mondott az Orbán-kormány, összeomlott az oltási rendszere

Csődöt mondott az Orbán-kormány, összeomlott az oltási rendszere

Miközben totális káosz a hétvégre ígért hetvenezres oltási terv tarthatatlansága, Kovács Zoltán valószínűleg későn ébredt a hétvégi vadászatból, mert a közmédiának úgy nyilatkozott, hogy „ezen a hétvégén újabb százezer honfitársunk kaphatja meg az oltást, amivel vasárnap estére átlépjük az egymilliós határt”. Mondta ezt, mint a kormány nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára.

 

Sőt, pénteken még az a kormányin formáció volt hivatalban, hogy az iskolák, bölcsődék nem tartanak ügyeletet, ezt 12 órán belül ismét korrigálták, hogy ahol igénylik, fenntartható az ügyelet.

 

Magyarán: amikor nem a NER-birodalmat kell pénzzel tömni, haenm azt kellene csinálni, amiért a fizetését kapja az Orbán-kormány és kormányoznia kellene a rájuk bízott országot, egész egyszerűen csődöt mondanak.

 

A koronavírus-járvány harmadik hulláma Európa-szerte erősebbnek bizonyult az eddigieknél. Bár a célegyenesben vagyunk, és a beoltottak száma már közel 900 ezer fő, a vírus utolsó rohama itt van. Most azért kell zárni, hogy minél hamarabb újra nyithasson az ország. Éppen ezért két hét szigorításról döntöttünk abban a reményben, hogy húsvétkor újra tudjuk indítani az élete – ezt közölte pénteken a miniszterelnök.

 

A jelen állás szerint ez vár ránk hétfőtől:

 

- Az üzleteket be kell zárni. Kivétel: az élelmiszerüzletek, a patikák, a benzinkutak, a drogériák, a dohányboltok, gazdasági, mezőgazdasági és erdészeti tevékenységhez nélkülözhetetlen anyagokat és eszközöket árusító üzletek, valamint az állateledelt, takarmányt forgalmazó üzletek, a piac és a termelői piac.

 

- Minden szolgáltatás szünetel, kivéve a magánegészségügyi-, szociális-, pénzügyi-, postai, járműszervíz-szolgáltatásokat. A nőnapra tekintettel március 8-án, hétfőn a virágboltok nyitva maradhatnak, de utána nekik is be kell zárniuk. Az éttermekben továbbra is lesz lehetőség elviteles vásárlásra.

 

- Az óvodák és az általános iskolák a tavaszi szünet végéig nem nyithatnak ki, a digitális oktatás tartalmi feltételeit az érintett miniszterek határozzák meg. A középiskolákban és a felsőoktatásban a digitális oktatás továbbra is fennmarad.

 

- Az alacsony fertőzési számokra tekintettel a bölcsődék nem zárnak be.

 

- Az esti kijárási tilalom továbbra is érvényben marad.

 

- A maszkviselés a lakott területen belül valamennyi utcán, közterületen kötelező.

 

- A másik embertől lehetőség szerint legalább másfél méter védőtávolságot kell tartani.

 

- A munkavégzés lehetséges, de ahol lehet, otthoni munkavégzést javasolnak. Az államigazgatásban otthoni munkavégzés rendelhető el, kivéve a védekezésben közreműködők esetében.

 

- A szabadtéri sporttevékenység lehetséges, ahol tartható a másfél méteres távolság. Megengedettek az igazolt sportolók edzései, a meccsek kizárólag zárt kapuk mögött lehetségesek.

 

- A parkok, arborétumok és erdők nyitva maradnak.

 

- Szigorítják a határátlépést, de a tranzit- és teherforgalmat nem korlátozzuk.

 

- Kiterjesztik a bértámogatást és az adókedvezményeket azokra a szektorokra, amelyeknek be kell zárniuk.

 

További híreink
Nehogy tragikus hős legyen
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én fáradt vagyok a félelemtől” – Bruck András ...
2024-04-21 10:22:54, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik napján, minden napszakban. Az Országos Kór...
2024-04-21 10:22:52, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nem véletlen, hogy elődeink igen sok színes és érdekes szokással ünnepelték a húsvétot.
Bővebben >>