Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Csokipapír: a cinizmus ereklyéje
2014-12-17 19:45:13
Csokipapír: a cinizmus ereklyéje

Csokipapír: a cinizmus ereklyéje

A cinizmus ereklyéjének nevezte Ikotity István annak a csokoládénak a papírját, amelyet Orbán Viktor és Semjén Zsolt jóízűen elfogyasztott a parlamenti ülés ideje alatt. Az ingyen édesség az állásukat féltő dohányipari dolgozók jóvoltából került az Országházba, akik így kérték a törvényhozókat, hogy a trafiktörvény módosításával ne számolják fel munkahelyeiket.

A Kossuth téren tüntető dohányipari dolgozók csomagjait Varju László, a Demokratikus Koalíció képviselője vette át hétfőn és osztotta szét a parlamentben. Az édességekhez csatolt fotók hátán olvasható üzenetektől minden jóérzésű ember szája íze megkeseredett volna:

"Én azt szeretném az angyalkától, hogy a szüleink ne veszítsék el a munkájukat. Segíts kérlek tejesíteni! Szavazz nemmel a dohányipart érintő törvényekre!"

Az országlás felelősségteljes munkájától kimerült miniszterelnököt viszont olyan éhség gyötörte, hogy nem foglakozhatott holmi csokis papírok tanulmányozásával. Azonmód, foggal nekiesett a csomagolásnak, és kormányfő-helyettessel közösen tömték magukba az édességet. És persze az ajándékozók kérésnek sem tettek eleget.
 
Az asztalon hagyott papírt Ikotity István, LMP-s képviselő gyűjtötte be, ahogy a blogján közzétett videó is megörökíti.
 
Valószínűleg őt magát is meglepte mekkora sikert arat a cinizmus erekélyje, miután árverésre bocsátotta a Vaterán. A tízezer forintos kikiáltási árra olyan komoly licitek érkeztek, hogy Ikotitynek, aki korábban úgy tervezte, hogy a befolyt összegből csokoládét venne a miniszterelnöknek, hogy, mint mondta, „minden nap jusson belőle az asztalára és gyakrabban láthassák a Parlamentben" – sokkal jobb ötlete támadt.
 
„A beérkezett ajánlatok alapján viszont úgy döntöttem, hogy ekkora összegnek már jobb helye lesz azoknál, akik a kormány újabb károsultjai lettek a csokoládéevős szavazás következtében. A jó ügy  szolgálatában azóta már fel is vette a kapcsolatot az akció kezdeményezőivel, a Dohányipari és Dohánykereskedelmi Dolgozók Szakszervezetével, akik nyitottak voltak a felajánlásra. „Az aukcióból beérkező összeget teljes egészében átutalom a szakszervezet részére, akik azt elkülönítetten fogják kezelni, és amikor megszűnnek a jelenlegi értékesítési hálózatok, és létrejön a központi dohányelosztó, a károsult, munkájukat vesztett munkavállalók támogatására fogják fordítani. További támogatásokat is tudnak fogadni, érdemes keresni őket" - írta blogján.
 
kiss
 

Utoljára frissítve: 2014-12-18 13:04:02

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben
A gyerekek igazán tudnak örülni az ajándékoknak
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándékokat, a felnőttek egymás között csak jelképes figyelmességek...
2024-04-09 19:37:46, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Mind kül-, mind pedig beltéren változatlan népszerűségnek örvend a vakolás, amely egy kifejezetten nagy múltra...
Bővebben >>