Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Márk napja van.
Dagad a gimis botrány – 100 óra is elmaradt már egy hónap alatt
2015-10-07 18:01:19
Dagad a gimis botrány – 100 óra is elmaradt már egy hónap alatt

Dagad a gimis botrány – 100 óra is elmaradt már egy hónap alatt

 Az eduline.hu információi szerint a Budai Nagy Antal Gimnázium nevelőtestülete és a szülői szervezete egymástól függetlenül, de majdnem azonos időben írásban kérte a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtól és az Emberi Erőforrások Minisztériumától, hogy hívják vissza az igazgató posztról Manolovitsné Erdőközi Orsolyát. A két testület szerint az iskola működése szakmai hibáktól hemzseg, „a vezetési módszerek destruktívak, az ősztől elvárt értékelési rendszerek kidolgozása sem történt meg” – írta a Szülői Választmány alenöke. A nevelőtestületből közel 30 tanár, a 19 osztályból pedig 18 osztály írta alá a kérelmeket szülői képviselőjén keresztül.

 

Mint kiderült, továbbra sincs elfogadott munkaterve a gimnáziumnak, az igazgató és a nevelőtestület közötti kommunikáció pedig mélypontra jutott. Ez már a diákokat is érinti, ugyanis már az első hónap alatt több mint 200 órát csak helyettesítéssel vagy felügyelettel tudtak megoldani, 100 tanóra pedig elmaradt. A nevelőtestület és a szülői szervezet szeptemberben már tett bejelentést a Kliknél és az Emmi-nél a gimnázium szabálytalan működése miatt, de eddig nem érkezett válasz a megkeresésükre.

 

A szülői szervezet alelnöke az Eduline-nak küldött levelében leírta, a szülőkkel nyár óta senki sem hajlandó leülni – sem a tankerület, sem a Klik, sem a minisztérium részéről. A budafoki tankerület végül most úgy döntött, pályázatot írnak ki a gimnázium új igazgatóhelyetteseinek pozíciójára. A nevelőtestület és a szülők ugyanis jelezték a tanév elején, hogy egyik helyettes sem felel meg a jogszabályi követelményeknek, Manolovitsné ennek ellenére támogatta a kinevezésüket.

 

A tankerület rendkívüli pályázattal nyitotta meg a helyettesek keresését: csak matematika, illetve kémia szakos, vezetői tapasztalattal rendelkező tanárok jelentkezését várták október 4-ig, a döntést pedig október 5-én meg is akarták hozni. A szülői szervezet úgy tudja, két pályázat érkezett be a határidőig. „A szülői szervezet felettébb szokatlannak tartja, hogy helyettesi pozíciókra olyan szaktárgyi végzettséget és vezetői múltat követel meg Mátésné Pataki Ágnes tankerületi vezető, amely a jogszabályokban nem követelmény, de mindenképpen alkalmas arra, hogy a nevelőtestület jelenlegi tagjai (a volt igazgatót leszámítva) ne tudjanak pályázni, és még inkább ne tudjanak véleményt mondani az új helyettesekről” – írta a szülői választmány.

 

További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Aktuális Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Hogy ez mit jelent a gyakorlatban? Az kétségtelen, hogy a villanyautókkal kapcsolatban a legtöbb kérdés a tö...
Bővebben >>