Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Márk napja van.
Dárdai két hónap alatt megcsinálta azt, amire Pintér nyolc hónapig képtelen volt
2014-11-15 12:26:03
Dárdai két hónap alatt megcsinálta azt, amire Pintér nyolc hónapig képtelen volt

Dárdai két hónap alatt megcsinálta azt, amire Pintér nyolc hónapig képtelen volt

 

Nem mondhatjuk, hogy óriási szenzáció történt, de labdarúgó válogatottunknak legalább sikerült legyűrnie a finneket. Igaz ez mindinkább Dárdai Pál érdeme volt, és a külföldről hozott tapasztalatoké, sem mint a focistáké, a számos futballstadion meglétéé, és semmiképpen sem Orbán Viktoré. Túlzás lenne kijelenteni, hogy megtanultunk focizni, de talán jó úton haladunk. Mindenestre szép volt fiúk.

 

Ahogyan azt a két szövetségi kapitány előzetesen jelezte, hasonló erősségű csapatok összecsapását láthatta a közönség az első félidőben, amelynek hajrájában a finnek kerültek fölénybe. A vendégek előbb Teemu Pukki, majd Roman Eremenko távoli lövésével ijesztettek rá a Groupama Aréna közönségére, két perccel a szünet előtt pedig Jarkko Uronen próbálkozását Király ütötte a kapufára. A 43. percben Uronen senkitől sem zavartatva lépett ki egy passzal a 16-os bal sarkánál, a rövid sarkot vette célba, de Király a kapufára tolta a labdát.

 

 

Nem sokkal a fordulást követően Dárdai Pálnak meg kellett bontania védelmét, ugyanis Juhász Rolandnak elrepedt a bordája - a Videoton védője még a szünet előtt sérült meg, de megpróbálkozott a folytatással -, helyére pedig a debütáló Forró Gyula állt be. A játékrész közepét mindét együttes "megnyomta", hazai oldalon Gera Zoltán fejese és a csereként beállt Nikolics Nemanja kapáslövése jelentett veszélyt, míg a túloldalon Markus Halsti egy gyönyörű akció végén ordító helyzetben Forró mellkasát találta telibe tíz méterről.

 

A hajrában úgy tűnt, kissé elfáradtak a nagy rohanásban a csapatok, de ekkor érkezett a 80. válogatottságát ünneplő, hazai közönségkedvenc, Gera Zoltán, és remek fejesével eldöntötte a három pont sorsát. A 84. percnél Lovrencsics forgatta meg védőjét a jobb oldalon, beadására Gera remek ütemben ugrott fel és a öt méterről a kapu jobb sarkába csúsztatott (1-0). A magyar válogatott kedden az orosz csapattal játszik barátságos mérkőzést szintén a Groupama Arénában, a selejtezősorozatot pedig március 29-én a görögök elleni, ugyancsak hazai összecsapással folytatja.


Dárdai: ez az 1-0 Magyarország győzelme


Dárdai Pál, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint az egész ország sikere, hogy csapata péntek este 1-0-ra legyőzte a finn együttest Európa-bajnoki selejtezőn. "Le a kalappal a csapat, a média és a stáb előtt, mert ha összefogunk, akkor az ilyen meccseket így lehet megnyerni, ez az 1-0 Magyarország győzelme" - nyilatkozta az összecsapást követő sajtótájékoztatón a szövetségi kapitány, aki a "felfokozott hangulat" miatt nem szeretett volna arról beszélni, hogy vállalja-e a folytatást a nemzeti csapat kispadján, amelyre eredetileg ideiglenesen, három Eb-selejtező és a jövő kedden sorra kerülő oroszok elleni barátságos mérkőzés erejéig ült le.



 

A győztes gólt szerző Gera Zoltánnal kapcsolatban megjegyezte, a nyolcvanadik válogatottságán pályára lépő ferencvárosi futballista cseréje a 60. percre volt tervezve, ám a játékos jelezte, bírja a folytatást. "Gera Zolit mindig megkérdezem, így volt ez Bukarestben is, ő kérte, hogy maradjon, olyan játékosnak tartom, aki nem fog engem becsapni. Egy ilyen labdát csak ő tud befejelni."

 

A tréner külön kiemelte az újonc Forró Gyula teljesítményét is, ugyanis az újpesti védő szerinte egy ilyen éles helyzetben kiválóan szállt be a játékba és jól zárta le a területeket. A keddi oroszok elleni találkozóval kapcsolatban megjegyezte, bízik abban, hogy minél többen kijönnek majd újra a stadionba.

 

Mixu Paatelainen, a finn válogatott szövetségi kapitánya azt mondta, nem számítottak arra, hogy ilyen jó fizikai állapotban lévő magyar csapattal találkoznak. "Reménykedtünk egy jobb eredményben, bíztunk abban, hogy a gyors labdajáratásokkal meg tudjuk zavarni a magyar csapatot, meg is voltak a lehetőségeink, de sajnos nem éltünk velük" - nyilatkozta Paatelainen.

 

-mezei-

 

Képek:  MTI - Illyés Tibor, Szigetváry Zsolt, MLSZ

Utoljára frissítve: 2014-11-15 13:20:02

További híreink
Mindenki álma és rémálma egyszerre: az első randi!
Az talán ma már nem is kérdés, hogy a kapcsolatok java része az internetes portálokon kezdődik. Akár a közösségi oldalakat, akár a társkereső portálokat nézzük, mindegy...
2024-04-18 12:07:52, Hírek, Sport Bővebben
Hogyan érdemes a vakolt falat festeni?
Mind kül-, mind pedig beltéren változatlan népszerűségnek örvend a vakolás, amely egy kifejezetten nagy múltra visszatekintő építési művelet. A kültéri vakolat nem csupán...
2024-04-16 09:42:07, Hírek, Sport Bővebben
Ne felejts el játszani!
Azt mondják, sosem öregszik meg az, aki nem felejt el játszani. Természetesen más játékok kerülnek terítékre gyermek-, illetve felnőttkorban, de a lényeg az, hogy mindket...
2024-04-09 17:58:00, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az utasbiztosítás az, ami legalább annyira fontos egy külföldi út előtt, mint bármi egyéb, amit beleteszünk ...
Bővebben >>