Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Márk napja van.
Debrecenben nem szűnik az éhezés – több száz ingyenebéd fogyott ismét
2018-01-29 16:01:03
Debrecenben nem szűnik az éhezés – több száz ingyenebéd fogyott ismét

Debrecenben nem szűnik az éhezés – több száz ingyenebéd fogyott ismét

A hideg idő ellenére, már jóval az ételosztás kezdete előtt sokan álltak a sorban. A sajnos a már "megszokott" szomorú tekintetek, barázdált arcok, kérges kezek.

 

Az ételre várók között már régóta nem a hajléktalanok vannak a többségben. Mind több a kisnyugdíjas, akiknek hó végén dönteniük kell, vagy ennivalót vesznek, vagy gyógyszert. A kettőre együtt már nem futja.

 

Egyre többen vannak, akik közmunkából tengetik az életüket, de olyanok is vannak, akiknek egykor még biztos egzisztenciájuk volt, de később elvesztették munkájukat, tartalékaik elfogytak. Munkát pedig nem könnyű találni azoknak, akik alacsony iskolai végzettségűek.

 

 

Az ételosztás végéig mintegy 200 adag ételt osztottak ki. Voltak, akik helyben fogyasztották, sokan az otthon maradottaknak is vitték ételhordójukban az ebédet.

 

„Számunkra öröm és megtiszteltetés, hogy segíthetünk fele barátainkon. Tudjuk, ezzel nem szűnik meg a szegénység, a nyomor. De, ha csak egy órára is, azon vagyunk, hogy mindazok, akik a hosszú sorban állnak érezzék, nekünk ők a legfontosabbak. Számíthatnak ránk, ami tőlünk telik, megtesszük.

 

Az ételosztás költségeit saját magunk ’dobtuk’ össze. Ki-ki ’tehetsége’ szerint: van, aki pénzt tudott adni, van, aki a munkájával segített. Február utolsó vasárnapján, ha esik, ha fúj, várjuk ismét a rászorulókat. Tiszta szívvel, örömmel, és persze meleg étellel” – informálta lapunkat Tukoráné Kádár Ibolya, az egyesület elnöke.

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Hogy ez mit jelent a gyakorlatban? Az kétségtelen, hogy a villanyautókkal kapcsolatban a legtöbb kérdés a tö...
Bővebben >>