Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma József napja van.
Dél-Afrikával egy szinten Magyarország korrupciós besorolása
2020-01-23 19:44:55
Dél-Afrikával egy szinten Magyarország korrupciós besorolása

Dél-Afrikával egy szinten Magyarország korrupciós besorolása

A Transparency Korrupció-érzékelési Indexén (CPI) 0-100 pontot lehet szerezni, minél kevesebb pontot kap egy ország, annál nagyobb a közszektor korrupciós kitettsége. Magyarország a tavalyi pontozásban 44 pontot ért el a Berlinben működő intézet felmérésén, ami alapján a 180 vizsgált ország között a 70. helyre futott be. Pontszámunk az EU-n belül Romániáéval egyezik meg, és 2018-hoz képest 2 pontos romlást jelent, ez pedig hat hellyel hátrébb sodorta hazánkat.

 

A CPI tizenhárom különböző felmérést összegez, a végeredményben az jelenik meg, hogy helyi szinten mennyire érzik korruptnak az adott országot az ottani állampolgárok, gazdasági szereplők és civilek. Tanúsága szerint Magyarország korrupciós fertőzöttsége globálisan a Dél-Afrikai Köztársasággal és a dél-amerikai Surinaméval van azonos szinten.

További híreink
Tegyük tisztába a fogalmakat!
Ma már a legtöbb cégnek szüksége van weboldalra vagy az internetes kereskedéshez webáruházra, és ennek kapcsán kerülnek előtérbe a domain és a tárhely fogalmak, amelyekrő...
2024-03-14 17:32:38, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Online is vehetünk autópálya-matricát
Sokan biztosan emlékeznek még azokra az időkre, amikor a benzinkúton kellett sorban állni a szélvédőre simítható, onnan aztán csak darabokban leszedhető autópálya-matri...
2024-03-14 17:32:36, Hírek, Aktuális3 Bővebben
A látványos álviták után külön egyezséget kötött a Momentum és a DK
A DK visszalépteti eddigi csepeli jelöltjét és beáll a momentumos Dukán András Ferenc polgármester jelölti kampánya mögé.
2024-03-02 16:17:16, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az elektromos autónkat ma már egyszerűen, otthon is tölthetjük a megfelelő eszköz segítségével. Ezzel elkerülh...
Bővebben >>