Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma György napja van.
Demeter Márta LMP-s országgyűlési képviselőt lövi teljes fegyverzetével a hatalom
2019-02-14 17:29:10
Demeter Márta LMP-s országgyűlési képviselőt lövi teljes fegyverzetével a hatalom

Demeter Márta LMP-s országgyűlési képviselőt lövi teljes fegyverzetével a hatalom

Demeter Márta rosszul azonosított egy Orbán Flóra nevű kislányt, aki egy külhoni szolgálatot végző katonatiszt gyermeke és nem a miniszterelnöké.

 

A probléma az volt, hogy katonai repülőgépen utazott – igaz hivatalos engedéllyel, míg Demeter képviselőnő azt hitte, hogy megint Orbán hozzátartozója kapott különleges lehetőséget. Tény - ebben hibázott a honanya, de ez nem véletlen, ugyanis rengeteg dolgot kíván a hatalom titokban tartani, így egy ilyen információ kelthette azt a látszatot, hogy megint valami kivételezés történik. Viszont ezért a tévedésért a fejét vennék Demeter Mártának, egyrészt nemzetbiztonsági kockázatnak ítélte az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH), másrészt megfosztják a Honvédelmi bizottságban betöltött alelnöki és tagsági funkciójától. 

 

Azonban a gyűlölködő hatalomnak még ez sem elég, felemlegetik azt a helyzetet, amikor a Honvédkórháztól engedélyt kért, hogy haldokló anyja mellett lehessen éjjel-nappal. Pedig ilyen kéréssel bárki fordulhat a kórházvezetéshez, bár az nem garantált, hogy mindenki megkapja ezt a lehetőséget.

 

Demeter pártja az eset miatt élesen reagált sajtóközleményében, amelyben kifejtik, hogy ennek a magánügynek éppen mostani nyilvánosságra hozatala miatt „Távoznia kell a honvédelmi miniszternek és a Honvédkórház parancsnokának is!”

 

 „Nem volt sem bátorság, sem kellő emberi tartás Benkő Tibor honvédelmi miniszterben és a Magyar Honvédség Egészségügyi Központja (Honvédkórház) parancsnokában, Kun-Szabó István vezérőrnagyban, hogy bocsánatot kérjenek Demeter Mártától, akit a kettejük által kitervelt koncepció alapján, a Fideszes kormánypropaganda aljas és kegyeletsértő módon próbált besározni.

 

Benkő Tibornak nincs helye a magyar közéletben, ilyen ember nem lehet Magyarország honvédelmi minisztere. Kun-Szabó István vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjának parancsnoka pedig méltatlanná vált beosztásához és rendfokozatához egyaránt, ezért elvárjuk a Magyar Honvédség parancsnokától, hogy azonnali hatállyal mentse fel Kun-Szabó Istvánt és indítson ellene méltatlansági eljárást annak érdekében, hogy megfosszák vezérőrnagyi rendfokozatától” – áll az LMP közleményében.

 

Eközben Demeter Mártáért egy sereg ellenzéki országgyűlési képviselőnő állt ki, szintén ocsmánynak titulálva a vele szemben felhozott rágalmakat.

 

Az Alkotmányvédelmi Hivatal eljárása több, mint megkérdőjelezhető. Ugyanis, amikor az Országgyűlés Nemzetvédelmi bizottságának munkáját lehetetlenítette el a Fidesz alelnöke, Németh Szilárd – és így a titkosszolgálatok civil kontroll nélkül maradtak – az nem volt baj. Pedig egy ilyen helyzet súlyosan sértette a nemzet tényleges biztonságát.

 

Ugyanakkor, hogy egy képviselő a névazonosság miatt tévesen azonosít be egy személyt, rögtön kezdődik a meghurcoltatása, amihez az AH kiváló hátteret ad, hiszen működésébe ténylegesen nem lehet belelátni. És egyre több az olyan állami szerv, amely az ország tényleges szolgálata helyett a Fidesz-KDNP pártérdekei szerint cselekszik. Ezért képmutatás a Demeter Márta elleni „hadjárat”.

 

Az igazi nemzetbiztonsági kockázatot a kormánypártokban kellene keresni.

 

És felvetődik ebből az ügyből kifolyólag az is, hogy jó-e az államnak, ha vannak megfellebbezhetetlen verdiktet hozható szervezetek és vezetők, lásd az Állami Számvevőszéket, és Domonkos Lászlót, vagy a legfelsőbb bíróságot, Handó Tündét, nem is beszélve a legfőbb ügyészről, Polt Péterről és testületéről, de a rendőrség is kezd ebbe az átláthatatlan, a hatalom kívánságát mindenáron kiszolgáló szervezetté degradálódni.

 

Kertész Z István

További híreink
Nehogy tragikus hős legyen
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én fáradt vagyok a félelemtől” – Bruck András ...
2024-04-21 10:22:54, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik napján, minden napszakban. Az Országos Kór...
2024-04-21 10:22:52, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csap...
Bővebben >>