Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Auguszta napja van.
Demjén Ferenc szerint meg kell értenie minden magyarnak, hogy mekkora szabadságban él ma
2022-08-27 14:08:38
Demjén Ferenc szerint meg kell értenie minden magyarnak, hogy mekkora szabadságban él ma

Demjén Ferenc szerint meg kell értenie minden magyarnak, hogy mekkora szabadságban él ma

Demjén Ferenc a Borsnak adott interjúban beszélt arról, hogy sosem voltak igazán nagy vágyai az életben. „Nem álmodoztam soha többről, mint amennyi megadatott, nem álmodtam világsikerről, csak egyszerűen zenélni akartam, és ezt akarom ma is” – fogalmazott az énekes. Mint mondta, amikor fiatal volt, nem volt meg a lehetősége annak, hogy világszerte ismertté váljon.

 

„Annak idején volt bennem düh, főleg amikor külföldön koncerteztünk, és láttuk azt a szabadságot, amiről itthon csak álmodtunk. Emlékszem, milyen jól éreztük magunkat nyugaton, amikor itthon még tombolt a diktatúra, és élénken él bennem a harag, amit akkor éreztem, ha valaki felhozta, mi vár majd ránk otthon, pláne, ha kiderül, hogy nem csak játszottunk, de barátságokat is kötöttünk a vágyott szabad világ zenészeivel” – fogalmazott a legenda.

 

Így folytatta:

 

„Aztán persze hazajöttünk, és zenéltünk tovább, mert ez volt a mi utunk és ez ma is. Ezért is mondom, hogy olyan jó lenne, ha minden magyar honfitársam megértené, hogy amiben ma élhet, az bizony nagyon nagy szabadság. Sokan vannak, túl sokan, akik nem látják, hogy mennyire át voltak verve annak idején, és hogy mennyien itt vannak még azok közül, akik nem mondtak nekik igazat a világról és az irányról, amerre együtt menni kellene.”

 

„Olyan most, mintha a felhők alól kibújtunk volna, és persze vannak problémák, de szabadok vagyunk” – mondta, a fiataloknak pedig azt üzenete, „becsüljék meg a szabadságot, és ne kívánják vissza a múltat, mert bizony az rengeteget vett el tőlünk, és azok, akik ezt tették, azok az eszmék most is itt mocorognak körülöttünk”.

 

Egy a megoldás: egyszerűen csak nem oda kell állni! – közölte az általa vélt helyes lépést Demjén Ferenc.

 

 

További híreink
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Tegyük tisztába a fogalmakat!
Ma már a legtöbb cégnek szüksége van weboldalra vagy az internetes kereskedéshez webáruházra, és ennek kapcsán kerülnek előtérbe a domain és a tárhely fogalmak, amelyekrő...
2024-03-14 17:32:38, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Demeter Szilárd (képünkön), aki - saját elmondása szerint - nem szeret színházba járni, aki nem olvassa a magy...
Bővebben >>