Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Márk napja van.
Diktatúrában nem táncikálunk
2022-08-07 13:25:34
Diktatúrában nem táncikálunk

Diktatúrában nem táncikálunk

Ennyi év után már sokan úgy érzik, hogy ezek a jellegű tüntetések csupán önigazoló pótcselekvések. Éppen ezért egyre kevesebben mennek el az ilyen fajta demonstrációkra. Papírból felolvasott beszédek. Ének. Tánc. Alibizés. Éljen a haza! Menjetek haza!

 

Teljesen érthető, az emberek megcsömörlöttek azoktól a tüntetésektől, amelyek csak és kizárólag azért szerveződtek, hogy megtartsák őket. Tüntetés a tüntetésért. Értelme semmi. Eredménye nulla. Pontosan ezért már alig lézeng pár száz, a legjobb esetben pár ezer résztvevő ezeken az eseményeken.

 

Ugyanis akik a Fidesz rendszere ellen vannak és hajlandóak is utcára menni, azok nem holmi vasárnapi matinéra kíváncsiak. Már nem. Nekik már nem elég, hogy ezredszerre meghallgatják, mit és hogyan művelt a hatalom az országban és az országgal. Tudják azt ők jól.

 

Viszont még nem érett meg bennük az elhatározás és a kívánalom az igazi polgári ellenállásra. Jelenleg egy köztes állapotban vannak a Fidesz rendszerét elutasító polgárok. A tüntikézésből, sétafikálásból, táncikálásból már untig elegük van, köszönik szépen, de többé nem kérnek belőle.

 

Ezzel párhuzamosan a polgári ellenállásra és annak különböző formáira, fokozataira, módszereire pedig még nem támadt fel a társadalmi igény. Magyarán szólva, még nem fáj nekik eléggé. Ha majd eléggé fáj nekik, akkor jön el a polgári ellenállás ideje. Akkor majd a megmozdulásoknak egyetlen célja lesz és amíg azt a célt nem érik el, addig nem lesz vége a tüntetéseknek. Ha kell, napokig. Ha kell, hetekig.

 

Diktatúrában nem táncikálunk.

 

 

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az talán ma már nem is kérdés, hogy a kapcsolatok java része az internetes portálokon kezdődik. Akár a közös...
Bővebben >>