Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Andrea napja van.
DK: Brutálisan emelkednek a banki szolgáltatások díjai
2013-08-28 13:12:40
DK: Brutálisan emelkednek a banki szolgáltatások díjai

DK: Brutálisan emelkednek a banki szolgáltatások díjai

A Demokratikus Koalíció szerint a kormány által bevezetett új adók és közterhek miatt szeptembertől brutálisan emelkednek majd a banki szolgáltatások díjai.

 

Molnár Csaba, a DK alelnöke sajtótájékoztatóján felhívta rá a figyelmet, hogy Magyarország lesz az egyetlen uniós tagállam, ahol több bank is meg fogja szüntetni a kártyás fizetés ingyenességét: - Magyarország kifejezetten büntetni fogja, ha valaki a készpénzt kiiktatva próbál vásárolni. Piacgazdaságban képtelenség, hogy a pénzügyi szabályozórendszer ne ösztönözze a lakossági megtakarításokat, Abszurdisztánban viszont kimondottan hátrányos lesz rövidebb ideig bankban tartani a pénzt - nyilatkozott a politikus.

 

A független képviselő arra is kitért, hogy a kamatot terhelő egészségügyi hozzájárulás és a sárgacsekk-adó miatt lassan már nem éri meg bankban tartani a megtakarításokat. - Aki néhány hónapra helyezi el bankszámlán a pénzét, azzal az alacsony betéti kamat, a kamat után fizetendő adó és egészségügyi hozzájárulás, valamint a tranzakciós illeték miatt könnyen megeshet, hogy kevesebb pénzt vehet föl, mint amennyit befizetett - mondta Molnár Csaba, aki szerint lassan előnyösebb lesz a párnacihában tartani a pénzt. 

 

A Demokratikus Koalíció alelnöke emlékeztetett Orbán Viktor  tavaly nyári, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökségével folytatott tárgyalásán elhangzott szavaira, amelyek szerint a kormány új gazdasági modelljének része az is, hogy a bankrendszer ötven százaléka magyar kézben legyen. Molnár Csaba úgy véli, a jelenlegi kormány esetében ez azt jelenti, hogy ami állami tulajdonban van vagy állami monopólium van rá, azt koncesszióban oda fogják adni a rokonoknak, barátoknak, ismerősöknek és üzlettársaknak: -  Ez három lépcsőben történik meg: előbb tönkre kell tenniük a bankokat, amiket az állam olcsón felvásárol, hogy a végén szétossza a fideszes barátoknak és rokonoknak - vázolta véleményét a Demokratikus Koalíció politikusa.


Szerdán az MSZP is a megemelkedő banki költségekkel kapcsolatosan adta ki közleményét. A szocialisták szerint a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságnak és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének azonnali vizsgálatot kell kezdeményeznie amiatt, hogy a díjemelések miatt, ugyanis ezzel az egyoldalú lépéssel a számlatulajdonosok érdeke sérül.

 

Simon Gábor, az Országgyűlés fogyasztóvédelmi bizottságának szocialista elnöke úgy véli, az Orbán-kormány adóemelései vezettek a fogyasztók kiszolgáltatottságához, és a kormány "a bankokkal összekacsintva" hozta meg a banki különadóról szóló döntését, mert tudta, hogy "végül az emberek fizetik meg az újabb sarc árát".

 

-naan-

 



Utoljára frissítve: 2013-08-28 13:55:13

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben
A gyerekek igazán tudnak örülni az ajándékoknak
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándékokat, a felnőttek egymás között csak jelképes figyelmességek...
2024-04-09 19:37:46, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Napjainkban egyre több alternatív, környezetbarát fűtési technológia és berendezés közül választhatunk. Ha egy...
Bővebben >>