Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Gedeon napja van.
Döbbenet: két és fél milliárdos hadiipari beruházás feltűnésmentesen a Balatonnál
2016-01-10 16:40:30
Döbbenet: két és fél milliárdos hadiipari beruházás feltűnésmentesen a Balatonnál

Döbbenet: két és fél milliárdos hadiipari beruházás feltűnésmentesen a Balatonnál

Hogy konkrétan mit is fognak csinálni, nem derül ki egyértelműen a "Speciális haditechnikai intermodális logisztikai és felújító központ kiépítése Balatonfűzfőn" nevű projektről szóló anyagból. 

 

A dokumentáció szerint a 2,4 milliárd forint összköltségvetésű projekt keretén belül a vállalkozás balatonfűzfői telephelyén "egy hadiipari tevékenységre alkalmas intermodális logisztikai központ kiépítése valósul meg, ahol minimum évi 50 000 tonna hadianyag hasznosítható és lőszer gyártható, az elérhető legmodernebb technológia alkalmazásával".  Biztos pontot jelent a közleményben az a bejelentésük, hogy újra akarják indítani az egykori lőpor és lőszergyárat, ami 2011-ben szüntette be tevékenységét – értesült a balatontipp.hu.

 

 

A beruházás tervezett elemeiről még annyit tudhatunk meg, hogy a területen már meglévő épületek átalakításával 10 ezer négyzetméteres "fedett gyártó és raktározási célú kapacitást" kívánnak kialakítani. "Speciális, haditechnikai eszközök gyártására és átalakítására szolgáló gépsorokat" szereznek be. Fejlesztik a közműveket, az utakat olyanra alakítják, hogy azok 30-40 tonnás anyagok mozgatását is elbírják.

 

A Balatonfűzfő felvirágzását megalapozó hadiipari tevékenység történetének voltak szomorú pillanatai is, köztük a nitroglicerin üzem 1977-es felrobbanása.

 

Ha a várható tevékenységnél vannak is homályos pontok, az pontosan tudható, hogy a vállalkozás a projekt megvalósításához 951 518 800 forint támogatást kap uniós forrásokból. A további 1 milliárd 427 millió forintot önerőből biztosítja a 3 millió forint törzstőkéjű s a legutóbbi adatok szerint 205 millió forintos árbevételt produkáló kft.

 

A cégnyilvántartás szerint a MIL-EXIM Kft. főtevékenységként külügyekkel foglalkozik. Vezetője és egyben egyik tulajdonosa dr. Gyimesi Erzsébet (71) budapesti lakos, a másik tulajdonosa a vele egy címen lakó Csala József (73).

 

Győrffy Árpád

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben
A szépségmegőrző rutin alapjai: ránctalanítás és szemkörnyékápolás
Mindannyiunk leghőbb vágya a fiatalos, vonzó megjelenés, és ebbe beletartozik az élénk tekintet, a jól ápolt, üde arcbőr is. Ahhoz azonban, hogy mindez megvalósulhasson, ...
2024-03-28 16:53:21, Hírek, Aktuális Bővebben
Fűtés-hűtés hőszivattyúval
Napjainkban egyre több alternatív, környezetbarát fűtési technológia és berendezés közül választhatunk. Ha egy igazán korszerű, alacsony fenntartási költséggel járó rends...
2024-03-27 10:36:23, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Vállalkozóként tudod, hogy neked kell döntéseket hoznod – ezzel nincs is baj, amikor a szakmádról, a vállalkoz...
Bővebben >>