Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Gedeon napja van.
Döbbenetes meglepetés: amint 17 éve mindig, ismét változatlanul egyedüli jelöltként választották újra Orbánt
2021-11-15 21:06:46
Döbbenetes meglepetés: amint 17 éve mindig, ismét változatlanul egyedüli jelöltként választották újra Orbánt

Döbbenetes meglepetés: amint 17 éve mindig, ismét változatlanul egyedüli jelöltként választották újra Orbánt

A Blikk élőben tudósított a Fidesz idei tisztújító kongresszusáról, melynek zárómomentumaként Orbán Viktor mondott beszédet. A miniszterelnököt 1061 szavazattal választották újra pártelnöknek, kihívója nem volt.

 

Orbán beszéde elején megköszönte, hogy rábízták Magyarország legsikeresebb politikai közösségének vezetését. Mint mondta, engedélyt kellett neki kapnia: családos emberként úgy érezte, nem dönthet egyedül, mert a társának éppoly nehéz, talán nehezebb, mint neki. De a feleségétől megkapta, megszerezte az engedélyt, így lehetett újra elnök. Feleségének, Lévai Anikónak külön megköszönte, hogy vele volt akkor is – ahogy fogalmazott – amikor nem érdemelte meg az elmúlt 35 évben.

 

„Mert úgy érzem, a legjobb korban vagyok” – válaszolta meg a saját kérdését, miért vállalta el a feladatot, mikor annyi tehetséges fiatal van a Fideszben.

 

Orbán szerint a Fidesz hűséges párt, hű a magyar emberekhez. A hidegháborútól szerinte eljutottunk a járványok, népvándorlások korába, de minden viszontagság közepette a fideszesek hűek maradtak önmagukhoz és Magyarországhoz.

 

 

„Mi vagyunk azok a magyarok, akik hazát, hitet, anyaföldet nem cserélnek és nem adnak el” – fogalmazott Orbán, aki szerint a „tét bennünket nem elriaszt, hanem felvillanyoz.”

 

„Sikerek mellett a kudarcok sem kerültek el minket, ez emelt fel minket újra és újra. 16 év ellenzékben, 16 év kormányon, ezt csak rendíthetetlen derűlátással, bizalommal és mély hittel lehet végigcsinálni” – tekintett a múltba.

 

Egy csődbe juttatott országot vettek át 2010-ben a szocialistáktól Orbán szerint, de sikerült talpra állítani. „Ez a mi erkölcsi fedezetünk, ezért kérhetjük egyenes derékkal a magyar választók bizalmát” – mondta a kormányfő, majd hozzátette, a Fidesz legfontosabb szövetségese a valóság.

 

„A mi teljesítményünk az elvégzett munka, az övék, hogy liberálisak” – mondta ellenfeleiről Orbán, aki szerint a liberálisok lusták és meg akarják mondani másoknak, hogyan kell élni és gondolkodni. A miniszterelnök szerint még nem tartunk ott, ami méltó lenne hozzánk, képzettebbnek kell lennünk, okosabban kell beosztanunk az időnket, hogy népességben, gazdasági fejlettségben előrébb lépjünk.

 

„Még mindig vannak szegények, még mindig nem születik elég gyerek” – véli Orbán, aki szerint felszámolhatjuk a szegénység maradékát és a fejlett országok közé léphetünk, ha folytatódik a kormányzása. Orbán azt is felidézte, 2010 óta jelentősen nőtt a munkavállalók száma népességarányosan, ami akkor még csak 55 százalék volt.

 

A miniszterelnök felsorolta, mennyi olimpiai aranyérmünk és Nobel-díjunk van, mennyi híres találmány kötődik magyar emberekhez, és külön gratulált Karikó Katalinnak is. Elmondta, nagy elvárásai vannak a honvédelemmel szemben, megerősítette, hogy visszavásárolják a repteret, megépítik Paks 2-t és környezetvédelmi vállalásokat is teljesítjük.

 

Orbán úgy érzi, manapság a biztonság a legfontosabb kérdés, megvédeni a határokat a migránsoktól. „Európa, benne Magyarországgal ostrom alatt áll. Védekeznünk kell!” – fogalmazott.

 

Kitért arra is, hogy több tízezer ember életét sikerült megmenteni a járvány alatt, egyúttal köszönetet mondott az egészségügyi dolgozóknak. Orbán úgy véli, a klímavédelem költségeit Brüsszel a családokkal akarja megfizettetni, nem klímaromboló cégekkel. Azt állította, az ellenzék be akarja engedni a migránsokat és meg akarja szüntetni a rezsicsökkentést.

 

„Brüsszelt meg kell reformálni. Sőt, a reformálás kevés lesz, teljesen meg kell újítani!” – mondta. Orbán azt hangsúlyozta, nem kell mindent elfogadnunk, amit Brüsszel mond. Állítása szerint nem adják fel a határvédelemhez való jogot, a házasság intézményét. „Az anya nő, az apa férfi” – foglalta össze.

 

A miniszterelnök úgy véli, az EU el van rontva, de „eszünk ágában sincs kilépni. Ilyen könnyen nem lehet megszabadulni tőlünk.” Orbán szerint az USA azt szeretné, ha visszafognák az országok, így hazánk is a Kínával való kereskedést, de az amerikaiak többet kereskedtek Pekinggel, mint az Európai Unióval.

 

„2019 volt az első év, amikor a legtöbb beruházás nem Németországból érkezett. Keletről jött, Dél-Koreából. 2020-ban Kínából” – idézte fel.

 

A választásokra rátérve Orbán elmondta, egy megkerülhetetlen és leválthatatlan erő, hatalmi tényező van, és ez a magyar nép. Szerinte a baloldal nem tudott élni a kapott lehetőséggel se 94 után, se 2002 után, a Fidesz viszont tudott.

 

„Az ellenfeleinkről minden eleganciára való törekvés mellett is csak rosszat mondhatok” – mondta a kormányfő, aki szerint a Fidesz politikájával az is jól jár, aki nem szavaz rájuk, a baloldal politikájával az is rosszul jár, aki rájuk szavaz.

 

„Mi ravaszkodás helyett a munkában hiszünk és ezért is fogunk nyerni” – fogalmazott magabiztosan Orbán. „Ilyen sose volt még” – mondta, miután felsorolta, milyen szociális támogatások várhatóak a következő időszakban. „Éppen csak megmutattunk a bicepszeinket” – ezt már a Békemenettel kapcsolatban mondta, majd jött a megszokott búcsúzás: „Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!”

 

Ezután a közönség állva tapsolta a miniszterelnököt, miközben a Listen to your heart zengett a háttérben, egyfajta nosztalgiaként.

 

További híreink
A dezertőr, mint politikai playboy – kommentálta Magyar Péter felbukkanását a PHSZ
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseket vett fel - állítja az immár politikai párttá szerveződött ...
2024-03-26 18:23:19, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Dobrev Klára szerint nem Magyar Péter kell Magyarországnak
Varga Judit lemondott igazságügyi miniszter volt férje még a Demokratikus Koalíció vezetését is megrengette, miután többtízezres tömeget tudott összehívni március 15-én B...
2024-03-17 11:52:01, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Tarlós a honvédelmi miniszter feleségét szeretné főpolgármesternek
A volt főpolgármester szerint Vitézy Dávid semmihez sem ért a közlekedésen kívül, Szentkirályi Alexandra – akit valamikor ő talált ki – viszont ismeri az önkormányzati ...
2024-03-17 11:51:59, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A különböző nyílászáróknál különösen fontos az, hogy milyen módon lehet őket kinyitni. Ez nagymértékben meghat...
Bővebben >>