Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Paulina napja van.
Dobrev Klára: "Ez minden volt, csak nem valódi vita”
2024-05-31 10:21:58
Dobrev Klára:

Dobrev Klára: "Ez minden volt, csak nem valódi vita”

„Ez minden volt, csak nem valódi vita. De én fegyelmezetten végig csináltam, szombaton pedig mindenkit várok egy igazi, demokratikus vitán az ATV-ben” – írta Facebook-posztjában a DK-s politikus.

 

A 100 perces tévévita után a Tisza Párt alelnöke a támogatóihoz szólt a Várkert Bazár előtt.  Magyar Péter tíz másik európai parlamenti képviselővel vitázott csütörtök este a köztévé szervezésében, a Várkert Bazárban, mintegy 100 percen keresztül. Már a rendezvény előtt is felszólalt támogatói előtt, amit kissé megzavart akkor, hogy a Demokratikus Koalíción néhány szimpatizánsa a DK zászlóit lengetve megjelent a tömegben.

 

A tévés vitaműsor után ismételten a támogatói elé lépett és beszéde elején arra kérdezett rá egyből, hogy milyen volt a vita kívülről nézve. Mivel szerinte bent fagyos volt a hangulat, ráadásul még vitának sem volt nevezhető amit látott, egyszerűen gyalázatosnak minősítette az egészet.

 

Ugyanakkor Deutsch Tamás személyében egy nagy mesélőt vélt felfedezni, aki szerinte soha nem folytatott még érdemi vitát, bár ő maga szívesen leülne vele.

 

Tizennyolc év után ismét választási vitát rendezett az állami média, amelyen minden párt EP-listavezetője részt vett, és Török Gábor politológus szerint ez alkalommal érdemes megvizsgálni, hogy ki nyert vagy veszített a megítélés terén.

 

A Várkert Bazárban csütörtök este megrendezett választási vita után gyorsan megjelentek az értékelések, amelyek a résztvevők teljesítményét vitatták meg. Török Gábor a Facebook-oldalán azonban két gyakori hibára hívta fel a figyelmet: egyrészt, hogy a győztesekről és vesztesekről való beszéd gyakran szubjektív benyomásokon alapul, másrészt, hogy nem veszik figyelembe a résztvevők céljait a vitában.

 

A politológus szerint fontos lenne átgondolni, hogy a vita után kinek változott érdemben a helyzete vagy megítélése, és hogy ki mit nyert vagy veszített a vitával. Török Gábor kiemelte, hogy a kormánypárt, amely korábban azt hirdette, hogy nincs kivel és miről vitatkozni, és hogy ő képviseli a nemzeti egységet és érdeket, most saját listavezetőjének szereplésével kénytelen volt az ellenkezőjét bemutatni a törzsközönség előtt, főműsoridőben.

 

Végezetül, a politológus megjegyezte, hogy a csütörtöki tévévita egyetlen újdonsága az volt, hogy nem a "centrális erőtér" műsora volt, ami 14 éves távlatban jelentős változást jelent.

 

További híreink
Várkonyi Andrea a Mészáros Alapítvány kuratóriumának új elnöke
Mészárosné, Várkonyi Andrea veszi át a Mészáros Alapítvány kuratóriumának elnöki posztját, ahol a korábbi elnök, Mészáros Ágnes helyett Mészáros Beatrixet váltja.
2024-06-18 14:16:34, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Rogán Cecíliáék fantom médiacége bő milliárdos bevételt produkált
A Top News Hungary médiacég, melynek tulajdonosai Rogán-Gaál Cecília és Sarka Kata, kivételesen magas profitot termel, miközben a vállalat tevékenysége elsősorban egy bul...
2024-06-11 18:06:03, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Botrány Újpesten - hazugságok hálójában a helyi politika
Talán a fővárosban sehol – még a Ferencvárosban sem – fajul olyan, már-már véres utcai harccá a választási hajrá, mint Újpesten. A tét sem kicsi.
2024-06-07 19:29:56, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A hivatalos teszttel veszi kezdetét pénteken az 57. Mecsek Rallye Pécsen.
Bővebben >>