Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Auguszta napja van.
Dobrev Klkára vezetésével hirdette meg a DK „árnyékkormányát” Gyurcsány Ferenc
2022-09-17 21:25:07
Dobrev Klkára vezetésével hirdette meg a DK „árnyékkormányát” Gyurcsány Ferenc

Dobrev Klkára vezetésével hirdette meg a DK „árnyékkormányát” Gyurcsány Ferenc

 

„Magyarország ma hatalmas bajban van” – kezdte Molnár az online sajtótájékoztatót. A kormány szerinte hazudott a magyaroknak a választás előtt, majd az elmúlt évtizedek „legfájdalmasabb megszorítócsomagját” vetette ki.

 

„Orbán miatt van megélhetési válság Magyarországon” – jelentette ki Molnár Csaba, és hozzátette: amíg Orbán marad, addig marad a válság is.

 

„Ma a kormány távozása az első számú feltétele annak, hogy véget vessünk ennek a megélhetési válságnak.”

 

Ilyen helyzetben az ellenzéknek morális és politikai kötelessége a DK politikusa szerint, hogy megmutassa, van kiút a válságból és van alternatíva. Mivel a DK-nak van a legnagyobb támogatottsága és legnagyobb parlamenti frakciója ellenzéki oldalon, Molnár szerint nagyobb a felelősségük is. Ezért készültek egész nyáron az előttük álló feladatokra.

 

„A Demokratikus Koalíció elnöksége arra kérte Dobrev Klárát, hogy mutassa meg, mit tenne ebben a helyzetben az a politikai közösség, amely az európai Magyarország eszméjére esküdött fel. Arra kértük Dobrev Klárát, hogy mutasson kiutat Magyarországnak az Orbán-kormány okozta súlyos megélhetési válságból” – fogalmazott Molnár, majd bejelentette:

 

„A DK elnöksége arra kérte fel Dobrev Klárát, hogy alakítson árnyékkormányt.”

 

Azt kérik a DK EP-képviselőjétől, hogy „mutassa meg, hogy van az Orbán-kormánynak európai alternatívája. Arra kértük, hogy árnyék-miniszterelnökként készüljön fel a kormányzásra.”

 

„Meggyőződésünk, hogy nincs ma Magyarországon alkalmasabb személy erre a feladatra Dobrev Kláránál” – fogalmazott Molnár, majd hosszasan sorolta a DK EP-képviselőjének erényeit. „Elkötelezett hazafi, igazi európai magyar demokrata.”

 

Dobrev Klára a DK pénteki elnökségi ülésén elvállalta a felkérést, és vasárnap már sajtónyilvános eseményen beszél a terveiről.

 

Hétőn pedig már be is mutatják az árnyékkormány tagjait.

 

Molnár szerint nincs mire várni, mert „Magyarország ma hatalmas bajban van, és eljött az ideje, hogy valaki megmutassa a kiutat a megélhetési válságból, amelybe Orbán Viktor és kormánya taszította a magyarokat.”

 

(forrás: telex.hu)

További híreink
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Tegyük tisztába a fogalmakat!
Ma már a legtöbb cégnek szüksége van weboldalra vagy az internetes kereskedéshez webáruházra, és ennek kapcsán kerülnek előtérbe a domain és a tárhely fogalmak, amelyekrő...
2024-03-14 17:32:38, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar P...
Bővebben >>