Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Emma napja van.
Dögkeselyűk – a TV2 lenyúlása után megkezdődött Vajna rádiójának a ledarálása is
2019-02-15 15:21:29
Dögkeselyűk – a TV2 lenyúlása után megkezdődött Vajna rádiójának a ledarálása is

Dögkeselyűk – a TV2 lenyúlása után megkezdődött Vajna rádiójának a ledarálása is

 

Az eljárást a Médiatanács állampolgári bejelentés nyomán indította meg a Rádió 1 médiaszolgáltatója ellen. A Radio Plus Kft. a műsorszámot a 12 éven aluliaknak nem ajánlott kategóriába sorolva sugározta a Budapest 96,4 MH-en – írja a Média1.

 

A Médiatanács közleménye kiemelte:

 

„A jogsértés azért is különösen súlyos, mert a széles körben elérhető műsorszámok befolyásoló hatása kifejezetten jelentős, és a média által felkínált modelleket a serdülők kritika nélkül hajlamosak befogadni, a besoroláskor pedig az érintett korosztály legfiatalabb tagjaira, tehát ez esetben a 12 évesekre is figyelemmel kell lenni. Mindezek alapján a védendő korosztály 12-14 éves tagjai feltehetően nem tudták megfelelően értelmezni a hallottakat.”

 

A Rádió 1 médiaszolgáltatója, a Radio Plus Kft. már nem kaphat 5 éves hosszabbításra lehetőséget a frekvenciajogosultsága majdani lejáratakor, ugyanis a médiahatóság szerint:

 

„A médiatörvény egyértelműen kimondja, hogy – egyebek mellett – nem lehet megújítani a jogosultságot, ha a médiaszolgáltató a szerződést vagy a médiatörvényben foglalt rendelkezéseket ismételten vagy súlyosan megszegte, vagy a megújítás iránti kérelem benyújtásakor, illetve a kérelem elbírálásakor a médiaszolgáltató díjtartozással rendelkezik. Ilyen esetekben tehát a Médiatanácsnak nincs mérlegelési jogköre”.

 

A történetet egy gellerrel az teszi pikánssá, hogy maga a Médiatanács is megszűnhet.

 

A testület tagjainak 9 éves mandátuma ugyanis hamarosan lejár, kivéve az elnökét, Karas Mónikát, hiszen őt nem 2010-ben, a 2. Fidesz-kormány megalakulását követően választotta meg az Országgyűlés, hanem Szalai Annamária volt elnök 2013-as halálakor. A tagok megbízatása a jelenlegi jogszabályi szöveg alapján nem hosszabbítható meg – idézi a szaklap.

 

(forrás: szabadhir.hu)

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg a...
Bővebben >>