Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Márk napja van.
Drágább lehet a jövőre csökkenő áfa, mint gondolnánk
2016-12-09 18:15:29
Drágább lehet a jövőre csökkenő áfa, mint gondolnánk

Drágább lehet a jövőre csökkenő áfa, mint gondolnánk

Mivel beütött a béremelési hullám is, a munkahelyi- és közétkeztetésben érezhető drágulásra kell felkészülni. Januártól a jelenlegi 27 százalék helyett 18 százalékkal (majd 2018-tól 5 százalékkal) adózik az éttermi étel és a helyben készített ital fogyasztása.

 

Az új NAV-állásfoglalásból kiderül: akkor jöhet szóba az áfacsökkentés, ha szolgáltatást nyújtanak, nem pedig termékértékesítésről van szó. Az elvitelt és a házhoz szállítást ugyanakkor nem tekinti szolgáltatásnak a NAV, így nem jár majd az adócsökkentés. Az állásfoglalás alapján azonban nem csak például a pecsenyesütők és büfékocsisok nem számlázhatnak olcsóbban, hanem egy őnáluk sokkal jelentékenyebb vállalkozói kör sem – figyelmeztet összefoglalójában a napi.hu.

További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Aktuális Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munká...
Bővebben >>