Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Márk napja van.
Dubaji úszó vk - Hosszú Katinka: délelőtt világcsúcs, délután aranyrekord, ki tudja ezt még überelni?
2014-09-02 14:13:22
Dubaji úszó vk - Hosszú Katinka: délelőtt világcsúcs, délután aranyrekord, ki tudja ezt még überelni?

Dubaji úszó vk - Hosszú Katinka: délelőtt világcsúcs, délután aranyrekord, ki tudja ezt még überelni?

Hosszú Katinka hétfőn is - akárcsak vasárnap - négy aranyérmet nyert az úszók dubaji rövidpályás világkupaversenyén.  A magyar Iron Lady egyszerűen kirobbanó formában, verhetetlen teljesítményt produkált a Világkupa-sorozat három etapjában.


A viadal honlapja szerint a magyar versenyző 400 méter és 100 méter vegyesen, 100 méter háton és 200 méter pillangón újfent sem talált legyőzőre. A versenynap zárófutamában, 50 méter pillangón harmadikként végzett, 26.14 másodperces idejével pedig országos csúcsot állított fel, három századdal javítva meg a tavaly novemberben, Szingapúrban úszott rekordját.

 

Hosszú Katinka már délelőtt robbantott: ahogy Dohában, itt is az előfutamokban már meg is döntötte a 100 vegyes világrekordját a mágikus 57 másodperces álomhatáron belül (56.86). Ez előtt azért még, bemelegítésnek beállította a saját Európa-csúcsát 100 háton, miután sikerült századra pontosan ugyanannyit úsznia, mint Dohában.

Hosszú Katinka szokásához híven óriásit aratott és megszorongatta a női úszómezőnyt: a Doha-Dubaj útvonalon számos világrekordot sikerült maga mögött hagynia, ráadásul a Világkupa-sorozat második napjának délelőttjén már az 5. világcsúcsát érte el 100 vegyesen. Délután egy újabb műfajban múlta felül önmagát és újabb négy aranyat gyűjtött az eddigi bőséges kollekciójához.  Így nyolc egyéni elsőséggel zárta a dubaji viadalt, hozzátéve, hogy korábban hét volt az egyéni rekordja egy-egy kétnapos versenyen. A Tour de Katinka szaldójában ezzel egy Európa-csúcs és hét országos csúcs szerepel, mely összesen 19 éremmel (közte 15 arannyal) zárult a Közel-Keleten.

Akárhogy is nézzük, a nyárvégi éremtermése Hosszú Katinkának elképesztő: Katinka 6 berlini Eb-érme után, 15 Vk-aranyat szerzett a kétszer két nap során, továbbá felállított 5 világcsúcsot, egy Európa-csúcsot (amit még egyszer beállított), és ráadásnak még beállított újabb hét országos rekordot.

A dubaji teljesítményért járó honoráriuma sem lett rossz: 12 500 dollár a 8 aranyért és egy bronzért, plusz 20 ezer a két világrekordért, azaz mindösszesen 32 500, a dohai pénzdíj 42 500 volt, vagyis a Doha-Dubaj etapgyőztesnek járó bónusz nélkül is kerek 75 ezer dollárnál (16.5 millió forintnál) jár a sorozat magyar királynője – és határozottan kijelenthetjük Hosszú Katinka az, aki valójában, minden elismerést megérdemel.

A nők mezőnyében Verrasztó Evelyn szerzett még egy bronzérmet 400 méter gyorson. A hétfői versenynap délutáni programja kettős magyar sikerrel indult, mivel 1500 méter gyorson Kis Gergő győzött Verrasztó Dávid előtt. Később Gyurta Dániel, aki vasárnap 200-on volt a leggyorsabb, 100 méter mellen is első lett. A Világkupa-sorozat három etapjából az első ezzel véget ért, folytatás szeptember 29-30-án, Hongkongban.

 

Mezei

 

Forrás: musz.hu

Képek: MTI – Kovács Anikó, musz.hu

További híreink
Mindenki álma és rémálma egyszerre: az első randi!
Az talán ma már nem is kérdés, hogy a kapcsolatok java része az internetes portálokon kezdődik. Akár a közösségi oldalakat, akár a társkereső portálokat nézzük, mindegy...
2024-04-18 12:07:52, Hírek, Sport Bővebben
Hogyan érdemes a vakolt falat festeni?
Mind kül-, mind pedig beltéren változatlan népszerűségnek örvend a vakolás, amely egy kifejezetten nagy múltra visszatekintő építési művelet. A kültéri vakolat nem csupán...
2024-04-16 09:42:07, Hírek, Sport Bővebben
Ne felejts el játszani!
Azt mondják, sosem öregszik meg az, aki nem felejt el játszani. Természetesen más játékok kerülnek terítékre gyermek-, illetve felnőttkorban, de a lényeg az, hogy mindket...
2024-04-09 17:58:00, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szerv...
Bővebben >>