Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Márk napja van.
Egy hihetetlen történet története
2015-04-27 16:41:19
Egy hihetetlen történet története

Egy hihetetlen történet története

Margit a meghökkentő kezdeményezéssel kapcsolatban az alábbi felhívást tette közzé: „Ha ismertek a környezetetekben olyan családokat, ahol 1-2 vagy 3 gyermek van (akár mindkét, akár csak egyik szülő neveli őket), és anyagilag nem engedhetik meg maguknak, hogy elmenjenek nyaralni, akkor jelezzétek felénk, hogy mi magunk kereshessük meg őket (itt az oldalon vagy telefonon) az időpontok egyeztetése céljából. Tőlünk elérhető közelségben van a Balaton, Hévíz, Kehidakustány, Zalaszentgrót és még sok-sok kirándulóhely. Az ideutazásban sajnos nem tudunk segíteni, de szükség esetén keresünk ehhez is támogatókat. Ételről, italról és jó hangulatról mi gondoskodunk, a gyerekeknek sütiről, jégkrémről és mindenről, ami felejthetetlenné tehet egy nyaralást, pl. bográcsozás, szalonnasütés a kertben, sátorozás kicsiknek és nagyoknak, persze csak ha nincs kedvük rendes ágyban aludni és még sorolhatnám.”

 

Már aznap lavinaszerű megkeresések indultak a szerény hangú levél nyomába és mind a jelentkezők, mind a segíteni, támogatni szándékozók száma beborította az üzenőfalat, a kezdeményező alig bírta a válaszadást. Azt mondani sem kell, hogy mára már többszörösen betelt a fogadandók létszáma.

 

 

Egy pécsi cég elvállalta, hogy két Pécs környéki családot hét (!) gyermekkel eljuttatnak a helyszínre. Egy másik segítő szándékú jelentkező 100 000 Ft értékű ajándékcsomagot küld a nyaralók támogatására. A közeli termálfürdő vezetése minden nyaraló család számára biztosítja a heti egyszeri belépést a családok számára. A főváros környékéről is többen jelentkeztek az utaztatás lebonyolítására, ajándékok készítésére, amit a gyerekek meglepetésére szánnának.

 

Margit a váratlan és széleskörű önzetlen segítőkészség láttán maga sem hitte, hogy mivé terebélyesedik a kezdeményezése: „Rengeteg nagyszerű emberrel hozott össze a sors e néhány nap alatt, amióta párommal meghirdettük az ingyenes nyaralás lehetőségét rászoruló családok számára! Sokan nem is sejtik, milyen csodálatos és önzetlen emberek laknak a közvetlen környezetükben! A legtöbben nem magukat helyezték előtérbe, hanem mások számára kértek segítséget egy nyaralás erejéig... Szomszédok, munkatársak, unokák, gyermekek, testvérek számára. Öröm járja át a szívemet, ha látom, hogy akadnak még ebben a kíméletlen és sokszor kegyetlen világban jóságos emberek, akiknek fontosabb a mások öröme a sajátjukénál!

Hadd mondjak köszönetet mindazoknak, aki mások érdekében fordultak hozzánk a kérésükkel, hiszen akikért közbenjártak, még csak nem is tudnak róla!

Ezzel egyidőben hadd kérjek meg mindenkit, hogy másokat már ne ajánljanak, mert tegnap délután megtelt a naptárunk, egészen augusztus végéig 9 családdal sikerült egyeztetnünk az időpontokat, sajnos több nem fér bele a két hónapba…”

 

Mégis létezne egy másik Magyarország?

 

(képünk illusztráció)

 

További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Aktuális Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A különböző nyílászáróknál különösen fontos az, hogy milyen módon lehet őket kinyitni. Ez nagymértékben meghat...
Bővebben >>