Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Csongor napja van.
Egy idősotthonban, elfeledve meghalt a tévé legendás bemondónője
2018-10-15 16:44:09
Egy idősotthonban, elfeledve meghalt a tévé legendás bemondónője

Egy idősotthonban, elfeledve meghalt a tévé legendás bemondónője

Egy ország imádta a magyar televíziózás hőskorában Baleczky Annamáriát, aki végül mégis méltatlanul elfeledve, egy idősek otthonában neki kialakított kis szobácskában élte le élete utolsó hónapjait.

 

„Pénteken telefonáltak az intézetből, hogy tudom-e a megmaradt rokonai elérhetőségét. Nagyon váratlanul ért a halálhíre” – nyilatkozta Bay Éva, egykori bemondónő, Baleczky kolléganője.

 

„Mindenki másképpen dolgozta fel, amikor 1999-ben egy csapásra megszűnt a televíziókban közel 2000 bemondói státusz, mert már nem volt ránk szükség. Annamari sajnos nem volt hajlandó elfogadni az elkerülhetetlent, nem akart szembesülni a valósággal, sokáig betegállománnyal próbálta elkerülni a kirúgását. De azt hiszem, hogy később sem tudta ezt feldolgozni. És sajnos egyedül maradt a problémájával” - emlékezett vissza Bay Éva.

 

Baleczky Annamária 1948-ban született, idén januárban ünnepelte hetvenedik születésnapját. A magyar nyelv nem csak lételemet, de örökséget is jelentett számára, hiszen édesapja Baleczky Emil nyelvész, műfordító volt. Annamária 1971-ben került a Magyar Rádióba a politikai adások főszerkesztőségére, 1973-tól kezdte bemondói karrierjét, és egy évre rá már a Magyar Televízióban találta magát, ahol csaknem 26 éven át dolgozott.

 

Utoljára frissítve: 2018-10-15 16:44:30

További híreink
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az aktuális lakberendezési trendekben előkelő helyet foglalnak el a különféle falpanelek, melyeket egyre többe...
Bővebben >>