Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Auguszta napja van.
Egyenlőség, testvériség, közbeszerzés - ARC 2014
2014-09-05 12:49:35
Egyenlőség, testvériség, közbeszerzés - ARC 2014

Egyenlőség, testvériség, közbeszerzés - ARC 2014

A Macskabajusz Művek Egyenlőség, testvériség, közbeszerzés című, felemás futballpályát ábrázoló plakátja lett a 14. ARC plakátkiállítás pályázatának győztes munkája, melyet a többi 110 pályaművel együtt péntektől láthat a közönség az Ötvenhatosok terén.


A második díjat a zsűri Herr Milánnak ítélte Hungarian in Europe című plakátjáért, a harmadik helyezett pedig Halász Géza lett Csúcsforgalom című pályaművével. A legpimaszabb, legkedélyborzolóbb alkotásnak járó Borz-díjat a Hiszek egy... című plakátért Szinovszki Magdolna és Szamosi László vehette át, a HVG ARC+ díját Gutema Dávid kapta Orosz báb című alkotásáért, a Hammer Advertising legütősebb ötlet különdíjával pedig Faniszló Ádám Szabadság című munkáját ismerték el. A MagNet civil szervezetek számára hirdetett pályázatot, amelynek díjait az Ökológiai Evolúció Alapítvány és a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány plakátjai nyerték el.  

 

 
 
  Macskabajusz Művek: Egyenlőség, testvériség, közbeszerzés 

 

A Te miben hiszel? mottóval meghirdetett, idei ARC pályázatra több mint 1100 munka érkezett, amelyek közül szeptember 21-ig 84 kép óriásplakáton, további 27 pedig úgynevezett gyűjtőplakáton látható - közölte Geszti Péter, az ARC egyik alapítója pénteken, a Szépművészeti Múzeumban megtartott díjátadó előtt.
 

Füleki Bettina, a Budapest Adschool vezetője, zsűritag értékelése szerint a pályázatra igen színvonalas munkák érkeztek, az üzenetek és a képek összhangja meglepően jó volt, így nehéz volt a kevés díjazottat kiválasztani.
 

Erdős Virág költő, zsűritag hangsúlyozta: "most jött el igazán annak a tétje, hogy mennyire merjük vállalni az arcunkat". Akadt, aki például üres képet adott be arra a kérdésre válaszolva, hogy miben hisz, de sokaknak sikerült személyes válaszokat felmutatnia - jegyezte meg Erdős Virág.
 

Bakos Gábor, az ARC ügyvezető igazgatója elmondta, hogy nagyon nehéz volt megszervezni az idei kiállítást, mert "ma Magyarországon ez a szabados rendezvény igen nehezen talál partnerekre". A szervezők ezért kénytelenek támogatói kampányt indítani, hogy jövőre ismét lehessen ARC plakátkiállítás - közölte.
   

A pályázat anyaga digitális formában az arcmagazin.hu honlapon érhető el.

 

 

 

főkép: Szűcs László, Nemzeti vizsla című pályamunkája

Utoljára frissítve: 2014-09-05 12:52:37

További híreink
Kútmélyre zuhant a „Petőfi-film” nézettsége
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren nézték meg a magyar mozikban, ezzel a Covid utáni időszak leg...
2024-03-28 21:01:23, Hírek, Kultúra Bővebben
Az esküvői öltöny kiválasztása: mikre érdemes figyelned?
Az esküvő kapcsán a vőlegény öltözékéről nem beszélünk eleget. Pedig a menyasszony mellett a vőlegény az események másik főszereplője – így az ő ruházata is nagyban hozzá...
2024-03-22 10:18:52, Hírek, Kultúra Bővebben
Tévhitek, amik meggátolják, hogy megtaláljuk a számunkra ideális állást
Van, amikor egészen banális dolgok miatt nincs esélyünk a munkavállalásra abban a pozícióban, amire áhítozunk. Sokszor nem a diszkrimináció, a másokkal való verseny vag...
2024-03-21 16:33:32, Hírek, Kultúra Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ha kaptunk már valaha ékszert ajándékba, akkor valószínűleg a mai napig pontosan emlékszünk rá, hogy kitől, mi...
Bővebben >>