Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Emma napja van.
Egymilliós bírságot kapott az oltás beadását megtagadó háziorvos
2021-03-16 19:29:10
 Egymilliós bírságot kapott az oltás beadását megtagadó háziorvos

Egymilliós bírságot kapott az oltás beadását megtagadó háziorvos

Mint ismert, az orosz Szputnyik és a kínai Sinopharm-vakcina nem rendelkezik az Európai Gyógyszerügynökség engedélyével, de Magyarország már engedélyezte őket.
 
Az erdőkertesi háziorvos oltásmegtagadása ellentmond az orvosszakmai, etikai és a jogi előírásoknak is, ezért a kormányhivatal a praxisára egymillió forint egészségügyi bírságot szab ki – közölte a kormányhivatal az MTI-vel kedden.
 
A Pest Megyei Kormányhivatal folyamatosan gondoskodik a háziorvos praxisához tartozó páciensek beoltásáról, mindenki meg fogja kapni az oltást – emelték ki. Hozzátették: a Magyar Orvosi Kamara elnöksége a hippokratészi esküvel ellentétesnek tart minden olyan megnyilvánulást, amely oltásellenes, valamint rombolja az egészségügybe vetett bizalmat. A Pest Megyei Kormányhivatal számára sem tolerálható, ha megtagadják az életmentő oltások beadását – írták.
 
A közleményben idézték Tarnai Richárdot, a Pest Megyei Kormányhivatal vezetőjét, aki azt mondta: „miközben az ország óriási erőfeszítéseket tesz a járvány megfékezésére, elfogadhatatlanok azon romboló cselekedetek és megnyilatkozások, amelyekkel meg akarják akadályozni, hogy Magyarország legyőzhesse ezt a kórt”.
 
A praxisbírság azt jelenti, hogy nem közvetlenül az orvos fizeti ki a büntetést, hanem lényegében ennyivel kevesebb praxispénzt kap majd az államtól a feladatainak ellátására, azaz ennyivel kevesebből kell majd gazdálkodnia. (A praxispénzből fizeti az asszisztenst, a rendelőt – ha fizetnie kell érte, és a saját munkabérét is.) Amennyiben megbüntetik, csődbe fog menni a vállalkozása, és befejezi a működését, mondta Kiss korábban.
 
Kiss Csaba február végén azt mondta az Átlátszónak, hogy a háziorvosi praxisa nem felel meg az oltóponti kritériumoknak, nem tudja biztosítani, hogy az oltásra érkezők és a rendelésre várakozó betegek ne találkozzanak. Mint akkor mondta, nem vállalja, hogy olyan vakcinákkal oltson, melyeknek nincs európai uniós engedélyük – írja a telex.hu.
 
További híreink
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Vitézy Dávid szerint öt éven belül megépülhet a vidámpark Budapesten
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szórakoztató központot ígér a budapestieknek – és még közpénz s...
2024-04-18 17:49:40, Hírek, Aktuális2 Bővebben
A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tűnnek fel. Nem véletlen, ugyanis ezek már bizonyítottak, tart...
2024-04-12 14:15:10, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az aktuális lakberendezési trendekben előkelő helyet foglalnak el a különféle falpanelek, melyeket egyre többe...
Bővebben >>