Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Egyre gyanúsabb az újpesti művelődési központ hirtelen eladása
2019-03-04 17:07:37
Egyre gyanúsabb az újpesti művelődési központ hirtelen eladása

Egyre gyanúsabb az újpesti művelődési központ hirtelen eladása

Amit egyetlen pályázóként a MAXIMAL QUALITY HOME Kft. vásárolhat meg a 6605 nm alapterületű, frekventált fekvésű ingatlant 500 millió forintért, azaz közel 76 000 Ft/m2 vételárért – írja az Újpesti Hírmondó című blog.

 

A vételi ár mértékét jól jellemzi, hogy ezzel egy időben döntöttek egy másik, Jókai utcai 615 nm-es ingatlan eladásáról is, amit 102 millió forintért, azaz közel 166 000 Ft/m2 áron vettek meg. Mindez akkor is feltűnő, ha az Ady Művelődési Központ ingatlanát elbontási költség is terheli.

 

Ráadásul az értékesítés feltétele, hogy módosuljon a helyi szabályozási terv és a fővárosi településszerkezeti terv is a befektető érdekében: így már a vevő piaci alapon jól értékesíthető irodákat és lakásokat is építhet az Ady helyén.

 

Az önkormányzat február 27-én 16 órától kérte ki a lakosok véleményét egy lakossági fórum keretében. A fórumot a fideszes polgármester, Wintermantel Zsolt hívta össze, azonban ő nem vett részt a tanácskozáson, amit a jelenlévő lakosok felháborodottan szóvá is tettek./.../

 

Korábban sokan értetlenül álltak az előtt, hogy az önkormányzat rendezvényközpontot épít a piac tetejére, nem értették ezt a különös társítást. Vannak, akik ezt a bizarr stílustársítást azzal magyarázzák, hogy valójában azért kellett a piac tetejére rendezvényközpontot építeni milliárdokból, hogy eladhassák és beépíthessék az Ady Művelődési Központ telkét.

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren n...
Bővebben >>