Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Béla napja van.
Einstand: Pintér is, Lázár is a budai Várból tekint le a népre
2015-11-26 20:30:29
Einstand: Pintér is, Lázár is a budai Várból tekint le a népre

Einstand: Pintér is, Lázár is a budai Várból tekint le a népre

 

Éves meghallgatásán a miniszter képviselői kérdésekre válaszolva beszámolt arról, hogy a Belügyminisztérium (BM) az Országház utca 28-32. és az Úri utca 49-51. szám alatti ingatlanegyüttesbe költözik, míg a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) a Szentháromság tér 6. szám alatt kap helyet.

   

A budai Vár a magyar államhatalom végrehajtó központjának épült, így logikus a kormányzati szervek odaköltöztetése - érvelt a kormánydöntés mellett, hozzátéve: a modern infokommunikációs technológiának köszönhetően már nem az iroda a legfontosabb a kormányzásban, a BM és NGM jelenlegi épületének értékesítése vagy bérbeadása pedig fedezi a várbeli beruházások költségeit.

   

Lázár János elmondása szerint az OSZK központját a tervek szerint a Magyar Rádió korábbi épületeiben, a Nemzeti Múzeum mögött alakítanák ki, végleges döntés azonban nincs: a 30-40 milliárdos beruházásra ötletpályázatot írnak ki, amelynek az eredménye lehet akár zöldmezős beruházás is./.../

 

Hangsúlyozta továbbá a kertrekonstrukciók fontosságát, kiemelve a Nemzeti Múzeum kertjét is. Mint hozzátette a Városliget esetében "vannak, akik a zöld dzsumbujt összetévesztik a parkkal", az ott álló történelmi épületek felújításának szükségességét azonban senki nem vitatja.

   

A miniszter felidézte, hogy ő vetette fel egy budapesti Csontváry Múzeum ötletét, mert érdemes mérlegelni Csontvárynak azt az elképzelését, hogy hat általa meghatározott műből jöjjön létre egy múzeum a fővárosban. "Ennek az álomnak a megvalósítására" ötletpályázatot hirdetnek, de egyelőre nem biztos, hogy a terv meg is valósul - tette hozzá.

 

(HajduPress)

    

További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Aktuális Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A mesterséges megtermékenyítés hatásfokának növelése és az embriók maximális védelme érdekében csökkentették a...
Bővebben >>