Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Gedeon napja van.
Eldőlni látszik: Demeter Márta kerülhet Szél Bernadett helyére
2018-10-11 11:58:31
Eldőlni látszik: Demeter Márta kerülhet Szél Bernadett helyére

Eldőlni látszik: Demeter Márta kerülhet Szél Bernadett helyére

Demeter Márta esélyes leginkább, hogy a Lehet Más a Politika (LMP) új női társelnöke legyen, a posztjáról lemondott és a pártból is kilépett Szél Bernadett helyének betöltését az október 20-i pártkongresszus dönti majd el.

 

Hírportálunk kérdésére Demeter Márta úgy nyilatkozott, hogy szívesen vállalja a társelnöki megbízatást, amennyiben a pártkongresszuson a legtöbben az ő személyére voksolnának.

 

Szél Bernadett távozó társelnök helyének pótlása nem tűnt egyszerűnek az LMP-ben, mert a párt alapszabálya szerint csak nő töltheti be az egyik társelnöki tisztséget. Szélt tudása, energikussága, munkabírása, megjelenése, gyors reagáló képessége egyszóval politikusi habitusa olyan személyiséggé tette, amihez hasonlóra csak kevesen képesek. Bár Demeter Márta neve a pártban sokakban felmerült, de egyesek még a tagságát is meg akarták akadályozni, miközben már az LMP parlamenti frakciójában dolgozott képviselőként. Most frakcióvezető-helyettesi tisztséget is betölti, így  még több a politikai felelőssége.

 

Demeter Márta rendelkezik megfelelő politikusi gyakorlattal, média-képes, saját szakterülete van (honvédelem) és gyorsan reagál a felvetődő kérdésekre, problémákra. Ugyanakkor elődje, Szél Bernadett magasra tette a mércét, nem lesz egyszerű őt pótolni.

 

A pártból kiszivárgott információink alapján több régi női párttagot is kapacitáltak a tisztség betöltésére, nem csak Demeter Márta neve vetődött fel, de igazán komolyan a többiek közül egyikük sem érezte úgy, hogy akár csak megközelítően magas szinten tudná  továbbvinni a társelnöki pozíciót.

 

Korábban felvetődött, hogy szüntessék meg a társelnöki rendszert, azonban ezt a formulát elvetették. Tény viszont, hogy a női egyenjogúságot annyira hirdető LMP-ben is alig politizálnak a szebbik nem képviselői, az országos elnökségben jelenleg csupán egyikük van bent.

 

Kertész Z István

 

További híreink
Közös EP- és fővárosi listát állít az MSZP, DK és Párbeszéd
Baloldali, szociáldemokrata, zöld választ adna a DK, az MSZP és a Párbeszéd a jelenlegi belpolitikai krízisre. Közös európai parlamenti- és fővárosi listát állít a három ...
2024-03-28 21:01:27, Hírek, Aktuális2 Bővebben
A dezertőr, mint politikai playboy – kommentálta Magyar Péter felbukkanását a PHSZ
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseket vett fel - állítja az immár politikai párttá szerveződött ...
2024-03-26 18:23:19, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Dobrev Klára szerint nem Magyar Péter kell Magyarországnak
Varga Judit lemondott igazságügyi miniszter volt férje még a Demokratikus Koalíció vezetését is megrengette, miután többtízezres tömeget tudott összehívni március 15-én B...
2024-03-17 11:52:01, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A leendő magyar űrhajóssal is találkozhatnak az érdeklődők a Csillagászati Héten Pécsen a Zsolnay Negyedben.
Bővebben >>