Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma József napja van.
Elég volt – távozik a kormány célkeresztjéből az idősotthon igazgatója
2020-05-22 15:50:58
Elég volt – távozik a kormány célkeresztjéből az idősotthon igazgatója

Elég volt – távozik a kormány célkeresztjéből az idősotthon igazgatója

A Fővárosi Közgyűlés tudomásul veszi az intézményvezető döntését. A lap úgy tudja, az igazgatót felőrölték az elmúlt napok támadásai. Ideiglenesen Merucza Erika gazdasági igazgató veszi át a helyét, később pályázatot írnak ki a pozícióra.

 

Az idősotthonban április elején fedezték fel az első koronavírusos betegeket, azóta a bentlakók közül több mint 300 ember elkapta a betegséget (köztük ápolók is), 44 lakó pedig elhunyt.

 

A járvány begyűrűzése miatt a kormány a fővárost próbálta felelőssé tenni. Az operatív törzs sajtótájékoztatóin például Müller Cecília országos tisztifőorvos, valamint a kormányzati kommunikációs stáb és fideszes politikusok is rendre azt emelték ki, hogy az idősotthonokban történő fertőzések miatt a fenntartó a felelős. Vagyis azt sugallták, hogy ha a koronavírus bekerül egy ilyen jellegű szociális intézménybe, az csakis valami szabálytalanság, nem megfelelő eljárás miatt lehetséges.

 

Ezért a Pesti úti idősotthon ügyében Karácsony Gergelyt támadták, a fővárosi önkormányzat felelősségét firtatták. Még áprilisban Karácsony Gergely főpolgármester közzétett több olyan dokumentumot, melyek szerint az önkormányzat akkor már hetek óta kérte a kormány illetékeseit, a kormányhivatal vezetőjét, az egészségügyért felelős minisztert és a tisztifőorvost, hogy ne küldhessenek vissza a kórházak idős embereket az otthonokba negatív koronavírus-teszt nélkül. A fővárosi kormányhivatal vezetője viszont azt válaszolta: szakmailag nem indokolt a betegek tesztelése, ha másik intézménybe küldik őket.

További híreink
Milyen deszkát használjunk otthoni barkácsoláshoz?
Számtalan megoldás közül lehet választani, de egyáltalán nem mindegy, hogy melyik számít a leghatékonyabbnak, melyik felel meg igazán az igényeinknek és mivel a legkönnye...
2024-03-14 17:40:46, Hírek, Aktuális Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Aktuális Bővebben
Novák Katalin utódját máris hazugságon kapták
Az államelnök apja csak egy szimpla náci szimpatizáns, szélsőjobboldali és antiszemita vidéki ügyvéd volt, nem a kommunista terror ártatlan áldozata – fogalmazott a Hvg36...
2024-03-02 16:17:20, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Újra indult a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság népszerű előadás-sorozata, Duna-Dráva Nemzeti Park Klub.
Bővebben >>