Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Auguszta napja van.
Elégedetlenség az MSZP-ben
2013-12-01 11:32:55
Elégedetlenség az MSZP-ben

Elégedetlenség az MSZP-ben

Úgy tűnik, hiába mondja Botka László, Mesterházy Attila vagy Szanyi Tibor, hogy nincs szükségük Gyurcsány Ferencre és a DK-val kötendő szövetségre, a párttagság ezt másképp gondolja.

 

A Hírhatár több forrásból is úgy értesült, hogy a szocialisták háza táján forrongás tapasztalható. A tagok nem értik, mi baja a pártvezetésnek a Demokratikus Koalícióval és Gyurcsány Ferenccel, amikor szocialisták, DK-sok és a Szolidaritás aktivistái békében tudtak együtt kampányolni Monoron, Fóton, Baján, Vácott, Szigetszentmiklóson. Sokan azzal érvelnek, hogy a hárompárti összefogás bizonyított, hiszen több időközi választást ezzel sikerült megnyerni, másutt pedig a vereség ellenére minden előzetes várakozást messze felülmúló eredményt elérni. 

 

Először akkor derült ki, hogy nincs nyugalom a szocialisták háza táján, amikor néhány Pest megyei szervezet (Diósd, Szigetszentmiklós, Budaörs) levélben jelezte a pártvezetésnek, hogy összefogást akarnak. Aztán egy egész Csongrád megyei alapszervezet, az ásotthalmi döntött úgy, hogy átlépnek a DK-ba. Többen úgy gondolják, mivel ott Botka László a megyei elnök, és őt érintette érzékenyen az átigazolás, ez szerepet játszik a mostani, Gyurcsány-ellenes kirohanásaiban is. Az MSZP választmányi elnöke legutóbb azt állította, hogy az emberek elutasítják a Gyurcsány-kormány időszakát. Ugyanő hét évvel ezelőtt - már az őszödi beszéd kiszivárgása után - így fogalmazott:  „Ez a kormány felvállalt olyan régi adósságokat, akár az egészségügy, akár az oktatás területén, akár az államháztartás rendbetételében, amik nem jelentenek rövid távon népszerűséget, de mindenképpen az ország alapvető érdeke, hogy meg tudjuk ezeket tenni” 

 

Tegnap  pedig Borsodban, a küldöttgyűlésen az történt, hogy hiába utazott oda Simon Gábor és Molnár Zsolt, Gúr Nándor megyei elnökkel együtt gyakorlatilag magukra maradtak. A jelenlevők szinte mindegyike a DK-val való megegyezés és a tárgyalások újranyitása mellett érvelt, végül határozatot fogadtak el, amely szerint levélben fordulnak a párt országos elnökségéhez, összefogást sürgetve. Hasonló esett meg korábban Pécsett is. Ott Puch László kapott hideget-meleget, és a párttagok azt követelték, Mesterházy Attila maga utazzon oda és adjon tájékoztatást a kialakult helyzetről. Ez meg is történt, de nem segítette a békét, hogy a pártelnök másfél órát késett a megbeszélésről. Nem is tudta meggyőzni a jelenlevőket.

 

Másutt is előfordul, hogy a saját jelölt híján csalódott helyi MSZP-sek vonakodnak felsorakozni egy többnyire más városból, olykor más megyéből odaejtőernyőztetett E-14-PM-es jelölt mögé. Nem tudják, hogyan lehetne megoldani, hogy egyéniben egy más párt tagjának, mondjuk egy korábban MSZP-t ütő volt LMP-snek dolgozzanak, és hogy ezt hogyan hangolják össze a saját pártlista népszerűsítésével.

 

Egyelőre nem tudni, hogy az MSZP vezetése meghallja-e a tagság hangját. A párt kibővített Országos Választási Bizottságában több olyan politikus kapott helyet, aki már akkor is ellenfele volt Gyurcsánynak, amikor az kormányfő volt.

 

A DK elnöke azt javasolta, az MSZP és az Együtt-PM december 10-ig kérjen felhatalmazást pártjaik erre hivatott testületeitől arra, hogy megkezdődhessenek a három párt közötti tárgyalások, amely kibővíthető lenne mindazokkal, akik felléptek október 23-án. Gyurcsányéhoz hasonló tartalmú kérést fogalmazott meg Bokros Lajos is. A Demokratikus Koalíció azonban mindaddig, amíg nem kap érdemi választ, önállóan, 106 jelölttel készüli a választásra.

 

fb

 

 

Utoljára frissítve: 2013-12-01 14:09:36

További híreink
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Tegyük tisztába a fogalmakat!
Ma már a legtöbb cégnek szüksége van weboldalra vagy az internetes kereskedéshez webáruházra, és ennek kapcsán kerülnek előtérbe a domain és a tárhely fogalmak, amelyekrő...
2024-03-14 17:32:38, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ha kaptunk már valaha ékszert ajándékba, akkor valószínűleg a mai napig pontosan emlékszünk rá, hogy kitől, mi...
Bővebben >>