Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Emma napja van.
Elhunyt John McCain
2018-08-26 12:19:38
Elhunyt John McCain

Elhunyt John McCain

"A szívem megtört. Annyira szerencsés vagyok, hogy átélhettem azt a kalandot, hogy szerethettem ezt a lenyűgöző férfit 38 éven át" - írta Cindy McCain a Twitteren. "Úgy halt meg, ahogy élt, a saját feltételei szerint, a szerettei körében, azon a helyen, amelyet a leginkább szeretett" - tette hozzá.

 

Donald Trump amerikai elnök szintén a Twitteren reagált John McCain halálhírére: "Mély együttérzésem és tiszteletem John McCain szenátor családjának" - írta az elnök.

 

A vietnami háború veteránját, aki 2008-ban alulmaradt Barack Obamával szemben az amerikai elnökválasztáson, egy éve kezelték az agydaganat gyógyíthatatlan és agresszív formájával, glioblasztómával.

 

John McCain nem mondott le szenátori megbízatásáról, de tavaly december óta már nem vett részt a törvényhozási munkában, napjait arizonai otthonában és kórházban töltötte. 2018 májusában The Restless Wave címmel memoárt jelentetett meg.

 

A katonacsaládban született McCain először vadászpilóta volt, majd a vietnami háborúban megsebesült és hadifogságba esett. Öt év múltán, a háború végén szabadult ki, és a hadifogság - elemzők szerint - meghatározta későbbi politikusi karrierjét.

 

„Mielőtt elmegyek, szeretném azt látni, hogy céljaink és eszközeink újra olyanok lesznek, mint amelyek megkülönböztették történelmünket más nemzetek történelmétől. Azt is szeretném, ha visszatérne az a képességünk, hogy megértjük, több bennünk a közös, mint a különbözőség” – írta John McCain a Nyughatatlan hullám című, idén megjelent könyvében.

További híreink
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Vitézy Dávid szerint öt éven belül megépülhet a vidámpark Budapesten
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szórakoztató központot ígér a budapestieknek – és még közpénz s...
2024-04-18 17:49:40, Hírek, Aktuális2 Bővebben
A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tűnnek fel. Nem véletlen, ugyanis ezek már bizonyítottak, tart...
2024-04-12 14:15:10, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Magyar Tudományos Akadémia Pécsi Területi Bizottsága és a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara...
Bővebben >>