Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Márk napja van.
Elképesztő méreteket öltött a cinizmus a BKV vezetésében
2016-01-07 19:10:16
Elképesztő méreteket öltött a cinizmus a BKV vezetésében

Elképesztő méreteket öltött a cinizmus a BKV vezetésében

Mint ismeretes, az elmúlt napokban nyilvánosságra került, hogy a vezérigazgatót havi 1.8 milliós, három helyettesét fejenként mintegy másfél milliós alapfizetés illeti. A cégnél 52 munkatársnak haladja meg a 700.000 forintot a havi alapilletménye, ehhez társulnak a különböző jutalmak, prémiumok. Továbbá az is kiderült, hogy minden eddiginél több, összesen 21 munkatárs számára biztosítanak céges gépkocsit a munkába járáshoz.

 

Bolla arra a kérdésre, hogy mivel indokolja a csődközelben vergődő, közpénzekből működtetett vállalatnál a vezetés kiemelkedően magas javadalmazását, a vezérigazgató úgy reagált, hogy "az adófizető állampolgároknak sem lenne megfelelő megoldás, ha alacsonyan fizetett, kevéssé kvalifikált vezetők vezetnék a céget".

 

Azt azonban elfelejtette hozzátenni, hogy a cég alkalmazottai számára a vezetőség 0, azaz nulla százalékos béremelési javaslatot fogalmazott meg. Ennek oka nyilván az lehet - Bolla logikáját követve - hogy az adófizető állampolgároknak az az érdeke, hogy a buszvezetők, karbantartók továbbra is alacsonyan fizetettek legyenek. Bolla a nyilatkozatában a vezetőség állítólagos sikereit igyekszik felhozni érvként a mértéktelen pazarlásra.

 

Nézzünk akkor az elmúlt fél év sikerei közül néhányat:

 

Siker1 - A hó lehullásával világossá vált, a BKV buszok elenyésző hányada rendelkezik csak téli gumival. Mint kiderült: az utasbiztonság garantálása másodlagos szempont, az elsődleges szempont a vezetőség magas alapilletményének garantálása.

 

Siker2 - Az 1-es villamos vonalán megépített új mozgólépcsőket le kellett állítani, hiszen továbbra sem sikerült megoldani azok központi felügyeletét, a helyszínen felügyelő biztonsági munkatársakat ugyanakkor elbocsátották pénzhiányra hivatkozva. Pedig állítólag egyiküknek sem volt milliós az alapilletménye, és egyikük sem kapott céges autót.

 

Siker3 - Az ún. munkaruha-botrány, amely során az 1.5 milliárd forintért frissen vásárolt munkaruházatról egy nemzetközi minőség-ellenőrző cég, a TÜV megállapította, hamis összetételt tartalmaznak a címkék, a feltüntetett pamut helyet az egészségre káros (és persze jóval olcsóbb) poliésztert tartalmazott a ruházat.

 

Ezek után könnyen belátható, mennyire cinikus és arcpirító Bolla Tibor nyilatkozata, és miért okozott mélységes felháborodást a "sikeres" vezetés nulla százalékos béremelési ajánlata a cég alkalmazottainak körében.

 

A tulajdonosi jogokat gyakorló budapesti városvezetésnek fel kell számolni a BKV-nál kialakult pazarló javadalmazási gyakorlatot, és azonnal felül kell vizsgálni a 21, munkába járáshoz biztosított céges autó jogszerűségét és indokoltságát.

 

Csak emlékeztetőül: a BKV éves szinten mintegy 20 milliárd forint működési hiányt termel.

 

Szabadai Viktor, Magyar Liberális Párt

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szó...
Bővebben >>