Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Rudolf napja van.
Ellentétek a Szabadság híd hétvégi lezárása miatt
2017-07-05 12:00:53
Ellentétek a Szabadság híd hétvégi lezárása miatt

Ellentétek a Szabadság híd hétvégi lezárása miatt

A Szabadság híd piknik céljából való lezárását sokan ellenzik, illetve sokaknak okoz kellemetlenséget. Még azok se feltétlenül örülnek neki, akik egyébként is gyalog kelnének át rajta.

 

Az ok egyszerű: a hídon nincsenek meg azok a feltételek, amelyek egy hosszabb tartózkodást kellemesé tehetnének. Se mosdó, se vízvételi lehetőségek, de még ülőalkalmatosságok sincsenek. Tavaly volt egy időszak, amikor a hidat műszaki okokból le kellett zárni, de a gyalogosok szabadon, akár az úttesten is, átjárhattak rajta.

 

A különleges alkalmat jónéhányan arra használták fel, hogy a város közepén piknikszerűen lepihentek a hídon. Nincs is semmi baj ezzel, ameddig a hídzárra műszaki okok miatt amúgy is szűkség van, azonban direkt ezért lezárni egy forgalmas, még ha nem is a legjobban igénybe vett dunai átkelőt, kérdéses.

 

A hozzánk beérkezett panaszok alapján megkérdeztük a Budapesti Közlekedési Központot (BKK), hogy a villamosokon mennyien utazhatnak át egy-egy hétvégén. A BKK válaszából kiderült, hogy a Szabadság hídon szombaton körülbelül 400, míg vasárnap 300 villamos szerelvény halad át, a két irányban együttesen. Azt is hozzátették, hogy utasforgalmi felméréseik szerint a szombati legforgalmasabb időszakokban villamosonként 40-50 fő utazik át a hídon, míg a hétvége egyéb óráiban a szerelvényeken átlagosan 20-30 főt számoltak meg.

 

A BKK azt is hozzátette, hogy a Szabadság híd lezárása miatt a jeggyel utazók sem kerülhetnek hátrányba, az esetenkénti kétszeri átszállási kényszer ellenére ugyanazt a jegyet használhatják, mintha a 47-es és a 49-es villamosok az eredeti útvonalukon járnának. Így a 4-es metrót vagy a meghosszabbított 72-es trolibuszt is igénybe vehetik ugyanazzal a bilétával.

 

A BKK által megadott utas-számokból kikalkuláltuk, hogy körülbelül egy szombat-vasárnap 26.500 utasa lenne a villamosoknak, a hídon két nap alatt piknikezők száma ennél a számnál jóval kevesebb.

 

A Fővárosi Önkormányzat azonban az idei nyáron csak négy hétvégén engedélyezte a lezárást, amiből kettőn máris túl vagyunk, a következő kettőre augusztus 5-6-án valamint 12-13-án kerül sor.

 

Kertész Z István

További híreink
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnö...
Bővebben >>