Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Emma napja van.
Előbújtak a csatornából a neonácik, a DK feljelentést tett, nyomoznak a képviselőnőjükre támadó ultrajobbos ellen
2019-10-25 14:21:25
Előbújtak a csatornából a neonácik, a DK feljelentést tett, nyomoznak a képviselőnőjükre támadó ultrajobbos ellen

Előbújtak a csatornából a neonácik, a DK feljelentést tett, nyomoznak a képviselőnőjükre támadó ultrajobbos ellen

Nem sokkal a történtek után „lekapcsolták” Vadhajtások honlapját – legalábbis ezt közölték a portál Facebook-oldalán megjelent üzenetben. A mártíriumból persze semmi sem igaz, mivel az oldal változatlanul elérhető.

 

 A DK büntetőfeljelentést tett a történtek miatt testi sértés indokával, mert mint közölték, a „fidesz házi provokátora volt annyira silány”, hogy megütötte egyik képviselőjüket, aki nem mellesleg egy 28 éves törékeny nő. Indoklásukban állítják, hogy nincs olyan európai, civilizált ország, ahonnan egy ilyen eset után ne bilincsben vinnék el az elkövetőt – szégyen, hogy ez ma Magyarországon nem így történik.

 

 

A rendőrség azóta a feljelentés nyomán elrendelte a nyomozást garázdaság ügyében. A BRFK a történtek kapcsán közölte, hogy a helyszínre érkező rendőrök meghallgatták a bejelentőket és intézkedés alá vonták az elkövetőt.

 

Sajnos nem csak ez volt az egyetlen neonáci attak az elmúlt napokban. Október 23-án kb. félszáz neonáci vonult végig Budapesten s a nyolcadik kerületi Auróra közösségi házat célozták meg, ahova nem tudtak bejutni így a homlokzatról letépték a Pride-zászlót, amit az utcán felgyújtottak, majd neonáci feliratokkal összefestették az Auróra falait.

 

 

A történtek után Pikó András kerületi polgármester a következőkben állt ki a támadás ellenében a helyiek nyugalmáért:

 

„Minden józsefvárosi polgármestere vagyok, a nemzeti ünnepünkön minden józsefvárosi ember és közösség biztonsága egyaránt fontos nekem.

 

Az Auróra közösségét ma olyan támadás érte, melyet magánemberként és polgármesterként egyaránt elítélek, szolidáris vagyok velük.

 

Délután 4 órakor az Auróra kinyit, ezért egyeztettem telefonon a kerületi rendőrkapitánnyal, aki biztosított arról, hogy kézben tartják a helyzetet és védelmet biztosítanak az ottlévőknek.”

 

(forrás: szabadhir.hu)

 

További híreink
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Vitézy Dávid szerint öt éven belül megépülhet a vidámpark Budapesten
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szórakoztató központot ígér a budapestieknek – és még közpénz s...
2024-04-18 17:49:40, Hírek, Aktuális2 Bővebben
A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tűnnek fel. Nem véletlen, ugyanis ezek már bizonyítottak, tart...
2024-04-12 14:15:10, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az esküvő kapcsán a vőlegény öltözékéről nem beszélünk eleget. Pedig a menyasszony mellett a vőlegény az esemé...
Bővebben >>