Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Gedeon napja van.
Eltűnik a kenyér a polcokról – legalábbis eddig megszokott formájában
2017-06-22 16:00:16
Eltűnik a kenyér a polcokról – legalábbis eddig megszokott formájában

Eltűnik a kenyér a polcokról – legalábbis eddig megszokott formájában

Aki érintett és eddig nem hallott a változásról, már nem sok ideje maradt. Az új szabályozás ugyanis június 22-én lép életbe, melynek értelmében több termék összetevőjét lényegesen meg kell változtatniuk a pékeknek.

 

A rozskenyerek esetében idáig 40 százalék volt az elvárt rozstartalom, mostantól viszont már 60 százalék a minimum követelmény. Ennél kevesebb rozstartalommal kizárólag rozsos kenyér névvel lehet forgalmazni a pékárut, de ebben az esetben is az eddigi 15,1 százalékról 30 százalékra emelték a minimális rozstartalom mértékét.

 

A teljes kiőrlésű kenyereket is másként kell készíteni a jövőben. Mostantól kizárólag azok a termékek nevezhetők így, melyek bizonyítottan minimum 60 százalékban teljes kiőrlésű lisztből készülnek. Talán ez az egyik legnagyobb változás, idáig ugyanis már 5 százaléknyi teljes kiőrlésű liszt tartalomtól így lehetett nevezni a termékeket.

 

A Graham kenyereknek minimum 90 százalékban kell graham lisztet tartalmazniuk, míg a tönkölykenyereknek 60 százalékos lesz a minimum tönkölyliszt-tartalom.

 

Aki eddig házi kenyeret vásárolt, a jövőben ne keresse a terméket, ez a megnevezés ugyanis eltűnik a boltokból. Helyette fehérkenyér, vagy búzakenyér megnevezéssel kell ellátni a kenyereket.

 

(forrás: index)

További híreink
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Tegyük tisztába a fogalmakat!
Ma már a legtöbb cégnek szüksége van weboldalra vagy az internetes kereskedéshez webáruházra, és ennek kapcsán kerülnek előtérbe a domain és a tárhely fogalmak, amelyekrő...
2024-03-14 17:32:38, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Megoldás Mozgalom (MEMO) “Mintatelepülés” címmel indított pályázatot azoknak a leendő polgármestereknek, aki...
Bővebben >>