Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Andrea napja van.
Eltűntek a hajléktalanok – vagy csak nem látszanak
2018-10-17 15:09:37
Eltűntek a hajléktalanok – vagy csak nem látszanak

Eltűntek a hajléktalanok – vagy csak nem látszanak

A külföldi sajtót is bejárt törvényrendelet megosztja az embereket: egy részük egyetért, a másik vélemény szerint ennél brutálisabb szankciót eddig nem hozott az újkori magyar történelem.

 

Mi két, a közösségi oldalon megjelent véleményt közlünk, am i lényegében tükrözi szerkesztőségünk álláspontját is.

 

1.

Kisgyerek koromban nem voltak hajléktalanok az utcán, mert Kádár rendőrei elvitték őket mint "közveszélyes munkakerülőket". Most más jogi ürüggyel, de újra "szabálysértőkként" viszik el őket. Az ún. rendszerváltás számomra akkor legsokkolóbb megnyilvánulása az volt, hogy "hirtelen" megjelentek a hajléktalanok az utcákon, akiknek azelőtt kisgyerek fejjel a létezéséről sem tudtam.

 

Mert elvitték őket.

 

Nem az utcára került emberek látványa vagy szaga sokkolt, hanem az, hogy előtte egy hazugságban kellett élnem, mert elhazudták előlem ennek és általában minden társadalmi problémának a létét is. Most tehát számomra a Kádár-rendszer személyesen legsokkolóbb jellegzetessége tér vissza, annak éktelen jeleként, hogy mekkora illúzió volt az egész rendszerváltás és mennyire a régi moslékot szervírozzák újra a népnek. Egy nagyon személyes benyomásomat osztom meg ezzel és nem szeretnék vitatkozni róla. Így érzem és kész, de amúgy sincs kedvem olyan emberekkel vitatkozni, akik az új jogszabály embertelenségét vitatják.

 

Egyben szeretném tájékoztatni mindazokat, akik a kereszténység megvédésében látják az ország fő történelmi misszióját, hogy a názáreti Jézus az Újszövetségben elmondott egyértelmű tanúsága szerint tudatosan, mintegy missziós jelleggel hajléktalanként határozta meg magát, így ha netán eljönne közénk (az Evangéliumban tett ígéretéhez híven), a magyar rendőrségnek elő kellene állítania "életvitelszerű utcán tartozkodás" miatt - de erősen barna bőre, közel-keleti vonásai és viselkedése miatt eleve muszlim- gyanús elemnek, kb.szír migránsnak tűnne ma egy magyar utcán:

 

"Amikor mentek az úton, valaki ezt mondta neki: 'Követlek, akárhova mégy.' Jézus azonban így felelt: 'A rókáknak barlangjuk van, és az égi madaraknak fészkük, de az Emberfiának nincs hova fejét lehajtania.'" (Lukács 9:57-58) Hát így teljesül a választási ígéret, hogy "senkit sem hagynak az út szélén"...

 

2.

Naponta 22 családot lakoltatnak ki.

 

A hajléktalanságot kriminalizálták, nem szociális kérdés immár, hanem rendészeti.

 

Egy budapesti albérlet kb. 150.000 forint, a nagyobb vidéki városokban valamivel kevesebb.

 

Egy budapesti, békásmegyeri panel 20 milliónál kezdődik, egy debreceni, tócóskerti, másfél szobás panel 17 milliónál. (Lehet venni BorsodTolnaBaranyaHevesSomogyban pár millióért is házat, de ott munka, az nincsen.)

 

A statisztika szerinti átlagfizetés, 210.000 nettó, valójában ennél sokkal többen keresnek kevesebbet (a köztisztviselők, szociális dolgozók, közművelődési intézményekben dolgozók, vidéki gyárakban betanított munkásként dolgozók, stb.).

 

És akkor most kinyírják a lakástakarékpénztárakat, melynek segítségével a kis pénzű emberek is tudtak használt lakást venni. Az ürügy az, hogy inkább az új építésű házak/lakások felé terelnék a keresletet, valamint a családosokat segítenék. Az új építésű házak/lakások és a használtak ára között azonban adott esetben akkora különbség van, amit az esetleges támogatás sem tud áthidalni, hiába ígér be valaki akárhány gyereket, ha közben csóró.

 

Igazán frappáns megoldás a lakhatási válságra. Remélem, akik mindezt kitalálták és megszavazták, megérik még, hogy a híd alatt zaklatják őket a rendőrök.

További híreink
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Vitézy Dávid szerint öt éven belül megépülhet a vidámpark Budapesten
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szórakoztató központot ígér a budapestieknek – és még közpénz s...
2024-04-18 17:49:40, Hírek, Aktuális2 Bővebben
A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tűnnek fel. Nem véletlen, ugyanis ezek már bizonyítottak, tart...
2024-04-12 14:15:10, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ha kaptunk már valaha ékszert ajándékba, akkor valószínűleg a mai napig pontosan emlékszünk rá, hogy kitől, mi...
Bővebben >>