Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Béla napja van.
Elutasították a Gaudi-Nagy ellen szóló feljelentést
2013-07-18 11:48:32
Elutasították a Gaudi-Nagy ellen szóló feljelentést

Elutasították a Gaudi-Nagy ellen szóló feljelentést

A Központi Nyomozó Főügyészség elutasította a Demokratikus Koalíció Gaudi-Nagy Tamás ellen szóló feljelentését- tudtuk meg Vadai Ágnes csütörtöki sajtótájékoztatóján. A DK a Jobbikos képviselő május 23-i felszólalása miatt tett feljelentést, a nemzetiszocialista és kommunista rendszerek bűneinek nyilvános tagadása bűntett gyanújával.

 

A DK elnökségi tagja úgy véli, hogy a jobbikos politikus, a 20. századi diktatúrák megismertetéséről szóló határozati javaslatok általános vitájában, olyan kijelentést tett, amivel kétségbe vonta, illetve jelentéktelen színben tüntette fel a nácizmus által elkövetett népirtást. Vadai Ágnes idézte is Gaudi-Nagy szavait: "Az auschwitzi haláltáborral kapcsolatban nagyon sok kritika merült fel abban a körben már, hogy az ottani emlékhely kialakítása megfelel-e a valós történelmi tényeknek. Vajon teljes körűen összhangban áll-e azzal a valósággal, ami zajlott és ebben a tekintetben hiteles beszámolók és szakértői vélemények is rendelkezésre állnak."

 

A Demokratikus Koalíció politikusa kiemelte, hogy a képviselő ezt az álláspontját meg nem nevezett szemtanúkra és szakértőkre hivatkozva tette. Elmondta azt is továbbá, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség a feljelentést elutasító határozatában azt írta, hogy megvizsgálták a felszólalás szövegkörnyezetét, és tartalmi elemzést is végeztek. Vadai Ágnes szerint lényeges körülmény, hogy a jobbikos politikus mindezt annak kapcsán mondta, amikor a parlament arról tárgyalt, hogy az iskolások tanulmányaik során legalább egyszer jussanak el az auschwitzi emlékhelyre, illetve Gaudi-Nagy Tamás pedig annak helyességét is kétségbe vonta, hogy a büntető törvénykönyv egyáltalán büntetni rendeli a holokauszt tagadását - tette hozzá Vadai.

 

A politikusnő figyelemre méltónak nevezte azt is, hogy a jobbikos képviselő "a holokausztra történő emlékezés parancsát a nemzeti tudat gyengítésének kísérleteként értékelte". Vadai Ágnes ezért úgy vélte, Gaudi-Nagy Tamás kódolt módon bár, de félreérthetetlenül fogalmazott. Mint a DK-s képviselő mondta, a jobbikos politikus szerint "a zsidóság nem a magyar nemzet része, a zsidóság fájdalma nem a magyar nemzet fájdalma, a magyarországi zsidóság ellen nem tudatos kiirtásra törekvő merényletet követtek el a magyar hatóságok, a zsidókat Gaudi-Nagy állítása (...) alapján mindössze valamiféle szerencsétlenség érte, amikor elszállításuk közben, vagy azt követően életüket vesztették".

 

Vadai ezek után elmondta, hogy ha a Központi Nyomozó Főügyészség szerint Gaudi-Nagy Tamás kijelentése nem meríti ki a holokauszt jelentéktelen színben való feltűntetését, akkor ez "egyes egyedül az ügyészség élén álló legfőbb ügyészt és tartótisztjét, a magyar miniszterelnököt minősíti".

 

Vadai Ágnes zárásként azt is leszögezte, hogy a Demokratikus Koalíció a jövőben is minden hasonló esetben megteszi a jogi lépéseket és felhívja a nyilvánosság figyelmét arra, hogy a rasszista, antiszemita, homofób és idegengyűlölő kifejezések és magatartások nemcsak elfogadhatatlanok egy kultúrországban, hanem mérgezik, végül elsorvasztják és elpusztítják Magyarországot.

 

-naan-

Utoljára frissítve: 2013-07-18 12:16:50

További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Aktuális Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Manapság nincs olyan ember, akit ne érintene a stressz valamilyen szinten, abban viszont nagy különbségek mu...
Bővebben >>