Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma József napja van.
Elzárkózott az MTI az Orbán vejét kritizáló ellenzéki közleménytől
2015-11-19 16:40:49
Elzárkózott az MTI az Orbán vejét kritizáló ellenzéki közleménytől

Elzárkózott az MTI az Orbán vejét kritizáló ellenzéki közleménytől

A cég 2014-től sorozatosan nyerte az EU által finanszírozott milliárdos közvilágítási beruházásokat úgy, hogy – bár magas áron dolgozott – sokszor senkivel sem kellett versenyeznie – áll a frakcióvezető-helyettes közleményében.

 

Lukács az MSZP nevében azt követelte, hogy induljon vagyonosodási vizsgálat Tiborcz István ellen.

 

Az MTI arra hivatkozva tagadta meg a közlemény kiadását, hogy az „nem járhat mások személyhez fűződő jogainak sérelmével, különös tekintettel a közszereplőnek nem minősülő személyek személyiségi jogaira, illetve nem vonatkozhat természetes személyre, kivéve a személyében érintett reagálását”.

 

Az MSZP alelnöke szerint mivel az OLAF uniós közpénzek elköltését ellenőrzi, ezért az általa indított vizsgálat is közügy, és álláspontja szerint az ebben érintett Tiborcz István is közszereplőnek minősül. „Az MTI eljárását ezért cenzúrázásnak tartom” – írja.

 

A visszatartott közlemény:

 

„Az MSZP vagyonosodási vizsgálatot követel Tiborcz István ellen, és elvárja a magyar hatóságoktól, hogy minden eszközzel segítsék az Európai Unió csalásellenes szervezete (OLAF) nyomozását, amit azon cég ellen folytatnak, melynek egyik tulajdonosa a vizsgált időszakban Orbán Viktor veje, Tiborcz István volt.

 

Az OLAF uniós közpénzek elköltését ellenőrzi, ezért az általa indított vizsgálat is közügy. Az Elios Innovatív Zrt. Tiborcz István vezetése alatt 2014-től gyanús körülmények között sorozatosan nyerte az EU által finanszírozott milliárdos közvilágítási beruházásokat úgy, hogy bár magas áron dolgozott, sokszor senkivel sem kellett versenyeznie. A pályázatok ugyanis úgy voltak megírva, hogy csak a Tiborcz István által tulajdonolt cég felelt meg a feltételeknek.

 

Bár az OLAF vizsgálatainak megkezdése után Orbán Viktor veje, Tiborcz István gyorsan eladta a cégbeli érdekeltségét, a nyomozás éppen azt az időszakot érinti, amikor ő is tagja volt a vállalkozásnak. Az ügy komolyságát jelzi, hogy az OLAF mellett az Európai Bizottság illetékes főizgatósága és a magyar rendőrség is vizsgálja a Tiborcz István vezetése alatt elnyert állami pályázatok körülményeit.

 

Az MSZP Tiborcz István vagyonosodási vizsgálata mellett a közvélemény teljes körű tájékoztatását is követeli.

 

Lukács Zoltán,

az MSZP alelnöke, frakcióvezető-helyettes”

 

(168ora.hu / kép: magyarnarancs, mszp)

 

További híreink
Tegyük tisztába a fogalmakat!
Ma már a legtöbb cégnek szüksége van weboldalra vagy az internetes kereskedéshez webáruházra, és ennek kapcsán kerülnek előtérbe a domain és a tárhely fogalmak, amelyekrő...
2024-03-14 17:32:38, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Online is vehetünk autópálya-matricát
Sokan biztosan emlékeznek még azokra az időkre, amikor a benzinkúton kellett sorban állni a szélvédőre simítható, onnan aztán csak darabokban leszedhető autópálya-matri...
2024-03-14 17:32:36, Hírek, Aktuális3 Bővebben
A látványos álviták után külön egyezséget kötött a Momentum és a DK
A DK visszalépteti eddigi csepeli jelöltjét és beáll a momentumos Dukán András Ferenc polgármester jelölti kampánya mögé.
2024-03-02 16:17:16, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Összehangolja az oktatási és a hallgatói szolgáltatásokat a Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány és a ...
Bővebben >>