Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Erdélyi tiltakozás indult a magyarországi népszavazás ellen
2016-09-24 19:10:28
Erdélyi tiltakozás indult a magyarországi népszavazás ellen

Erdélyi tiltakozás indult a magyarországi népszavazás ellen

A kezdeményezők az alábbiakat írták a Transindexhez eljuttatott levelükben:

 

„Tisztában vagyunk azzal, hogy a menekültválság a legnagyobb kihívások egyike, amellyel szembe kell néznünk napjainkban. Egy olyan kihívás, amelyre nincsenek egyszerű válaszok, és amelynek hatékony kezelésével egyelőre egész Európa adós.

 

Tudjuk, hogy 2,4 millió gyermek menekült el a szíriai háborúból. A menekültek nagy része anya és gyermek. Nekik nem volt más választásuk, az életük volt a tét. Aki őket terroristaként kezeli, téved. Aki őket terroristaként állítja be, tudatosan manipulál.

 

Úgy döntöttünk, nem fogjuk ölbe tett kézzel nézni és hallgatni azt a gyalázatot, ami Magyarországról ömlik felénk. Nem fogjuk tovább tűrni, hogy hónapok óta hamis információk keringenek és félretájékoztatás történik a menekültekkel kapcsolatban. Meguntuk a tétlenséget, a magunkban való mérgelődést, a csendes búslakodást.

 

 

Ezért néhányan arra vállalkoztunk, hogy saját kampányba kezdünk. Egy tájékoztató, figyelemfelkeltő akcióba a magyarországi népszavazásról, amely során minden szavazásra regisztrált erdélyi magyart arra buzdítunk, ne küldje vissza a borítékot, ne vegyen részt ebben a gyalázatban, október 2-án.

 

Október 2-án megmutathatjuk, hogy Erdély emberséges, itt olyan magyarok élnek, akik nem értenek egyet a népszavazással, mert tudják, mi a különbség a menekült és a terrorista között.

 

Amit csinálunk, néhány magánember erőfeszítése, de nem magánügye. Nincs mögöttünk párt vagy csoportérdek, csak magunkat képviseljük, és azt, hogy nem hallgathatunk tovább. Vannak köztünk jobboldaliak és baloldaliak, liberálisok és konzervatívok, olyanok, akik két éve Orbán Viktorra szavaztak és olyanok is, akik még sohasem voksoltak. A felháborodás, a tenni akarás, az emberségért való kiállás az, ami közös bennünk.

 

Nincsenek erőforrásaink, nem támaszkodhatunk csak a saját hangunkra, kreativitásunkra, ezért mindenkinek a segítségére számítunk! Időnk kevés, ezért nem oktatni és kioktatni akarunk, hanem hangot adni arról, a népszavazás rossz és felesleges, a bevándorlók a háborúból menekülnek és nem terroristák.

 

Erdély évszázadok óta a tolerancia büszke hazájának vallja magát. Bízunk az itt élő emberek ítélőképességében, mert tudjuk, hogy nem lehet és nem is szabad gyűlölettel válaszolni a háborús propagandára, a folyamatos ijesztgetésre és félelemkeltésre.

 

Hallassuk a hangunkat minél többen, mutassuk meg emberségünket! Ne küldjük vissza a borítékot, ne népszavazzunk október 2-án!

 

a Ne népszavazz! kampány kezdeményezői”

További híreink
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Vitézy Dávid szerint öt éven belül megépülhet a vidámpark Budapesten
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szórakoztató központot ígér a budapestieknek – és még közpénz s...
2024-04-18 17:49:40, Hírek, Aktuális2 Bővebben
A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tűnnek fel. Nem véletlen, ugyanis ezek már bizonyítottak, tart...
2024-04-12 14:15:10, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az talán ma már nem is kérdés, hogy a kapcsolatok java része az internetes portálokon kezdődik. Akár a közös...
Bővebben >>