Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Márk napja van.
Erőszak a gólyatáborban: repülhet a HÖK vezetése is
2014-09-04 10:30:09
Erőszak a gólyatáborban: repülhet a HÖK vezetése is

Erőszak a gólyatáborban: repülhet a HÖK vezetése is

Sajtótájékoztatót tartott az ELTE rektora csütörtök reggel. Mezey Barna elmondta, ha bebizonyosodik a HÖK vezetőségének felelőssége, ők is repülhetnek az egyetemről. 

 

Mezey Barna rektor a csütörtöki sajtótájékoztatón azt is megerősítette, hogy az erőszak elkövetésével gyanúsított férfi, a korábbi hírekkel ellentétben nem külsős, hanem az ELTE harmadéves informatikus-könyvtár szakos hallgatója. A gyanúsított fotós ráadásul büntetett előéletű - a Blikk korábbi információi szerint szintén nemi erőszakért ült már öt évet. 


Az ELTE rektora szerint kérdés, ki tudott a férfi előéletéről, illetve arról is, hogy a HÖK vezetőségének a felelőssége, hogy a fotós ott lehetett a gólyatáborban. A felelősség kérdését egyébként etikai bizottság vizsgálja, és előfordulhat, hogy a HÖK vezetését kirakják az egyetemről. 


Az erőszak gyanúsítottja ellen fegyelmi eljárást kezdeményeztek, viszont felfüggesztették az ellene folyó büntetőeljárás idejére. Az egyetem róla akkor hoz döntést, ha a jogerős eljárás már  lezárult.


Egyelőre az ELTE TÓK-os hallgatói önkormányzatok vezetését, és a gólyatábor szervezését, valamint a jogtudományi karon az instruktori köröket is felfüggesztették. Mezey Barna elmondása szerint nem szeretnék teljesen beszüntetni a gólyatáborokat, e azt akarják, hogy meghatározott garancia mellett kerüljön sor a szervezésre. Az egyetem kezdeményezi továbbá, hogy az egyetemi felvételikhez erkölcsi bizonyítványt kelljen benyújtani, hogy legalább tudomásuk legyen arról, ha valaki büntetett előéletű.


fotó: mti

Utoljára frissítve: 2014-09-04 10:31:15

További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Aktuális Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szerv...
Bővebben >>