Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Orsolya napja van.
Erzsébet-tábor: használatlan műanyagjurtákat épített a Mészáros-cég 4,5 milliárdból a Balaton mellé
2021-08-31 15:59:06
Erzsébet-tábor: használatlan műanyagjurtákat épített a Mészáros-cég 4,5 milliárdból a Balaton mellé

Erzsébet-tábor: használatlan műanyagjurtákat épített a Mészáros-cég 4,5 milliárdból a Balaton mellé

A kormánypárti ígéretek szerint – írja az Alfahír – a gyermektábornak már két éve meg kellett volna nyitnia, „jelenleg azonban egészen apokaliptikus, vészjósló képet mutat”, pedig a felújítási tenderen mintegy 4,48 milliárd forintot nyert a munkákra a cég.

 

A nyár elején a Kaposvármost még arról írt, hogy a fiatalok  idén nyáron már biztosan élvezhetik a létesítményt. A jelek szerint azonban ezt az új határidőt sem sikerült tartani, mert a mintegy 800 férőhelyes jurtatábort egyelőre nem adták át, és az is kérdéses, mikor fogják.

 

A lap forrása szerint a hatalmas Balaton-parti területen rengeteg, akár százas nagyságrendben sorakoznak a kék és piros, leginkább cirkuszi sátorra emlékeztető jurták.

 

„Habár a menekülttáborokat idéző kuriózum ideiglenes megoldásnak tűnhet, korántsem erről van szó: ez bizony egy jurtatábor” – írja az Alfahír. A Kaposvármost július 12-i cikkében a Somogy Megyei Kormányhivatalt is idézte „a korszerűtlen épületek megújulnak, a sátrakat jurták váltják fel, és programhelyszínek is létesülnek.”

 

Az Erzsébet-program eredetileg a rászoruló gyermekek nyaraltatása érdekében indult 2012-ben. Öt évvel később az Erzsébet Üzemeltető Kft. szerződéseiből kiderült, hogy több mint félmilliárd forintot költöttek 2014-től Mészáros Lőrinc cégeinél, amelyek így az állami táboroztatás legnagyobb beszállítóivá válhattak.

 

2019-ben Mészáros Lőrinc gyermekeinek közös cége, a Fejér B.-Á.-L. Zrt. a zalakarosi Szabadics Közmű és Mélyépítő Zrt.-vel konzorciumban nyerte el a zánkai Erzsébet-tábor felújítását 16,8 milliárd forintért, ezzel zsebre téve a kormány által korszerűsítésre szánt 26 milliárd forint kétharmadát. Így láthatóan Zánka elsőbbséget élvezett a fonyódligeti gyermektáborral szemben, ugyanis az utóbbi felújítására kiírt közbeszerzés eredménytelen lett, pedig arra már akkor ráfért volna a teljes újjáépítés. A fonyódligeti tábor felújítására vonatkozó közbeszerzés eredményét 2020-ban hozták nyilvánosságra, mely szerint ismételten a felcsúti milliárdos családjának cége és a Szabadics Közmű lett a befutó – idézi a 24.hu.

További híreink
Romlanak a fertőzési adatok: 1 668 új fertőzöttet igazoltak, elhunyt 30 beteg
Már egyértelműen látszik a számokon is a negyedik hullám hatása és a védekezés hiánya is – olvasható a klbradio.hu oldalán.
2021-10-20 19:51:15, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Kásler újabb milliókkal tömi Zalatnay Saroltát
A múlt havi, „életmű koncertkörútja megvalósítására” kapott 10 milliója után újabb 2,5 millió forintot kap Kásler Miklós minisztertől Zalatnay Sarolta – vette észre a 24....
2021-10-20 19:51:11, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Orbánék közelében lesz az ellenzék közös ünnepsége október 23-án
Szombaton délután négy órától közösen fognak demonstrálni az ellenzéki pártok a fővárosi Andrássy út és Dózsa György út sarkán. Az eseményen felszólal Márki-Zay Péter és ...
2021-10-20 19:51:07, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Megkezdődött az előválasztásra leadott szavazatok megszámlálása az MSZP Villányi úti székházában. Az már most ...
Bővebben >>