Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Gedeon napja van.
Erzsi hazajött
2014-10-02 11:59:26
Erzsi hazajött

Erzsi hazajött

Nemcsak oldalán tette közzé a hírt, hanem külön Facebook-profilt hozott létre Erzsi számára, szórólapokat, plakátokat ragasztott barátokkal, ismerősökkel és segítőkész ismeretlenekkel. Kezdetben 100 ezer forint jutalmat kínált a megtalálónak, ez az összeg aztán a felajánlásoknak köszönhetően 210 ezer forintra nőtt, és talán tovább is emelkedett volna, ha a gazdi nem szab gátat az adományozásnak.

 

Erzsit nemcsak Gergely ismerősei és azoknak az ismerősei keresték, hanem a felhívást közzé tette a Nők Lapja Cafe, a Velvet, a Blikk, Index, és a II. kerületi  újság is.

 

Az Erzsi, gyere haza projektet rengetegen támogatták. Néhány megnyilvánulás azonban teljesen irracionális rosszindulatról tanúskodott. Az egyik, utcájukban lakó nő pl. azzal az ürüggyel tépkedte a felhívásokat, jellemző módon pont a "Magyarország összefog" plakát mellől, hogy Gergelyék nem a hirdetőtáblára ragasztották. Másokk az Erzsit kereső oldalt akarták eltüntetni a Facebookról.

 

Szerencsére azonban a jóindulatú, segítőkész gesztusok voltak túlsúlyban: volt, aki megosztással, volt, aki biztató szavakkal, tanácsokkal, plakátolással segített, mások felajánlásokat küldtek.

 

 

A nagy áttörés akkor következett be, amikor Gergelynek fülébe jutott, hogy léteznek olyan kutyák, akik szagminta alapján képesek megtalálni akár az eltűnt macsekokat is. Kedd délután aztán, Gergő legnagyobb örömére felpörögtek az események:

 

"Már kezdtem elengedni Erzsébetet, amikor jött egy telefon. Létezik ugyanis egy tacskó, aki minden cicát kiszagol. Jött is a tacskó, és 10 perc search után a negyediken lakó lakást felújító lakótárs bútorai alatt megtalálta a ribancot. A kutya kapart, csaholt, bútort kicsit arrébb raktam, majd amikor a kutya odarakta az orrát a bútorhoz, Erzsébet hirtelen karmait kieresztve kirakta a balmellső lábát. Gergő benyúlt bútor alá, és Erzsébet 3 másodperc múlva már ott remegett a vállán. Aztán itthon, mintha mi sem történt volna, jött az áriázás, hogy hol a tonhal."- posztolta a hálás, meghatott gazdi ma reggel.

 

Sem a megtaláló, sem a gazdája nem fogadta el a nagyvonalú jutalmat, így az a felajánlókkal egyeztetett állatmentő csoportokhoz kerül.

 

 

Kiss Kati

Utoljára frissítve: 2014-10-02 14:12:00

További híreink
Húsvétkor az ünnepé a főszerep
Ünnepi nyitva tartás, menetrendek, parkolás Pécsett és országszerte
2024-03-27 21:56:19, Hírek, Színes Bővebben
Mi alapján válassz pénztárgépet egyéni vállalkozóként?
Vállalkozóként tudod, hogy neked kell döntéseket hoznod – ezzel nincs is baj, amikor a szakmádról, a vállalkozást érintő termékről, szolgáltatásról van szó. De egy pénztá...
2024-03-27 11:42:55, Hírek, Színes Bővebben
Csirkefej: utoljára ebben az évadban
A Pécsi Harmadik Színház 2022 decemberében bemutatott Csirkefej előadását a szakma, a kritikusok és a közönség kitüntető figyelme kísérte.
2024-03-25 16:59:38, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Pluszosok Egyetemének szervezői igyekeznek hasznos ismereteket átadni a neves tudósok, közéleti személyisége...
Bővebben >>