Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma József napja van.
Ételosztás és tüntetés Debrecenben
2018-06-25 14:00:44
Ételosztás és tüntetés Debrecenben

Ételosztás és tüntetés Debrecenben

Az ételosztás kezdete előtt "A hajléktalanoktól félti Orbán a keresztény kultúrát?" címmel rövid flashmobbal tiltakoztak az ellen, hogy  a magyar parlament törvénybe iktatta "az életvitelszerűen közterületen tartózkodás" tilalmát.

 

Kiállásukkal szeretnék felhívni az illetékesek figyelmét arra, hogy a tiltással semmit sem lehet megoldani. Meggyőződésük, hogy a hajléktalanság ellen nem rendőri intézkedésekkel, büntetésekkel kell fellépni – ettől nem változik semmi, az érintettek élethelyzete egy jottányit sem javul.

 

A tiltakozó akción Szabó Zoltánné, a civil szervezet alelnöke többek között arról beszélt, hogy "a parlament döntése végtelenül elkeserítő, megdöbbentő. Minden porcikánk tiltakozik a törvény ellen, azt kegyetlennek, megalázónak, és teljesen feleslegesnek tartjuk."

 

Az ételosztáson most is sokan, közel 150 vendég - közöttük több mint száz hajléktalan - vett részt. A civilszervezet eltökélt és a jövőben is, minden hónap utolsó vasárnapján várja mindazokat, akik segítségre szorulnak.

További híreink
Tegyük tisztába a fogalmakat!
Ma már a legtöbb cégnek szüksége van weboldalra vagy az internetes kereskedéshez webáruházra, és ennek kapcsán kerülnek előtérbe a domain és a tárhely fogalmak, amelyekrő...
2024-03-14 17:32:38, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Online is vehetünk autópálya-matricát
Sokan biztosan emlékeznek még azokra az időkre, amikor a benzinkúton kellett sorban állni a szélvédőre simítható, onnan aztán csak darabokban leszedhető autópálya-matri...
2024-03-14 17:32:36, Hírek, Aktuális3 Bővebben
A látványos álviták után külön egyezséget kötött a Momentum és a DK
A DK visszalépteti eddigi csepeli jelöltjét és beáll a momentumos Dukán András Ferenc polgármester jelölti kampánya mögé.
2024-03-02 16:17:16, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az elektromos autónkat ma már egyszerűen, otthon is tölthetjük a megfelelő eszköz segítségével. Ezzel elkerülh...
Bővebben >>